Τελευταίες Ειδήσεις

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: 26 τα κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον» στην Ελλάδα


Τα περισσότερα από τα 26 κρούσματα της νέας παραλλαγής δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.


«Αυτή τη στιγμή έχουμε επιβεβαιωμένα 26 κρούσματα της Όμικρον. Ας μην παραμείνουμε σ' αυτόν τον αριθμό. Αναμένεται να δούμε περισσότερα». Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία της Covid 19 που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.


«Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι σε χώρα που είχε αυξημένη επιδημιολογική εικόνα της Όμικρον. Αυτό μας δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητά μας. Τα κρούσματα που εντοπίζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι στην Κρήτη και στη Λακωνία και κάποια στην Αττική», πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης.


«Αναμένεται η αύξηση στη μετάλλαξη Όμικρον. Όλη η βιβλιογραφία μέχρι στιγμής δείχνει ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική. Έχει απλωθεί μέσα σε ένα μήνα σε πάνω από 90 κράτη. Αυτό που εκκρεμεί είναι να δούμε εάν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, δίχως όμως να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα», τόνισε αναφορικά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.