Τελευταίες Ειδήσεις

Σπάνια και εντυπωσιακά ντοκουμέντα από την «Εθνεγερσία 1821» εκτίθενται στο μουσείο Τσιτσάνη


Πραγματοποιήθηκαν τα απόγευμα του Σαββάτου, τα εγκαίνια της έκθεσης μνήμης και τιμής για τον Αγώνα του 1821, με τίτλο «Εθνεγερσία 1821», που φιλοξενείταιστο Δίδυμο οθωμανικό Λουτρό του μουσείου Τσιτσάνη και διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την εταιρεία Μοράκης Αγροαναπτυξιακή – ως υπερήφανος χορηγός.


Η έκθεση «Εθνεγερσία 1821» αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία, όπου για πρώτη και μοναδική φορά οι οικογένειες Νικολάου Βερεντζιώτη, Χρυσόστομου Βλάχου, Βασιλείου Λισγάρη και Γεωργίου Τζάνη εκθέτουν κειμήλια και  ιδιωτικές συλλογές περιόδου του Αγώνα, όπως οπλισμός, ενδυμασίες και κοσμήματα 18ου και 19ου αιώνα.



Για την πρωτοβουλία να στηθεί αυτή η έκθεση με τα σπάνια και εντυπωσιακά ντοκουμέντα, μίλησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μοράκης Αγροαναπτυξιακή Γρηγόρης Μοράκης, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.


Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Α΄ Τομέα Βασίλης Κρανιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος του μουσείου Τσιτσάνη Μιχάλης Λάππας, ο υποψήφιος Βουλευτής Μικέλης Χατζηγάκης και πλήθος κόσμου.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό:


Κυριακή 19/12: 10:00 – 13:00 & 16:00 – 20:00


Δευτέρα 20/12: 10:00 – 13:00 & 16:00 – 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.