Τελευταίες Ειδήσεις

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Οι 11 πρωταγωνιστές του επεισοδίου στην Πιερία - Ντοκουμέντο από την επίθεση στον Γυμνασιάρχη


Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής του γυμνασίου του Αιγινίου από του «θεματοφύλακες του Συντάγματος» έφερε στη δημοσιότητα ο ANT1. 


Tεράστιες διαστάσεις παίρνει η παράνομη δράση των ομάδων αρνητών του κορωνοϊού που δηλώνουν «θεματοφύλακες» ανά την επικράτεια και με βάση ένα «δικό τους» Σύνταγμα, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να ... συλλαμβάνουν πολίτες επικαλούμενοι την «αποκατάσταση της έννομης τάξης». 


Ολα έγιναν το πρωί, Παρασκευή, όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων, επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.



Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο του ANT1, οι δράστες έχουν αρπάξει τον άτυχο γυμνασιάρχη και τον τραβούν με δύναμη προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.


Ποιοι είναι οι 11 που «συνέλαβαν» τον διευθυντή


Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα κι ένας άνεργος από το Ίλιον είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την πρωτοφανή ενέργεια «σύλληψης» του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία.


Και οι 11 δράστες –9 άνδρες και 2 γυναίκες– συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης. Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία.


Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι από 42 έως άνω των 70 ετών.


Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.



Γονέας που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της βίαιης επίθεσης κατά του γυμνασιάρχη, περιγράφει τα γεγονότα


«Πήγαινα το παιδί μου στο σχολείο και αντίκρισα στην εσωτερική καγκελόπορτα του σχολείου μια ομάδα ατόμων που είχαν στριμώξει τον διευθυντή, του ασκούσαν βία και ο ίδιος ζητούσε βοήθεια», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.


«Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και είπαν ότι τον πάνε στην αστυνομία. Ακολούθησα το αυτοκίνητο γιατί δεν ήξερα που θα τον πάνε. Απείλησαν εμένα και τη συνάδελφο που με συνόδευε ότι έρχεται και η δική μας σειρα» περιγράφει ο γονιός.


Ερωτηθείς αν είχαν προϋπάρξει παρόμοια περιστατικά, είπε ότι το μόνο που ξέρει είναι ότι έχουν μοιράσει στο παρελθόν κάποιες προκηρύξεις.


«Ηταν πολύ πολύ άγρια επίθεση. Ο διευθυντής ήταν κυριολεκτικά ράκος, έτρεμε και εκλιπαρούσε για βοήθεια». «Ήταν ανένδωτοι, πάρα πολύ άγριοι», καταλήγει.


Τι είπε ο  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την επίθεση


Φανατικούς και αλλοπρόσαλλους χαρακτηρίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που επιτέθηκαν και πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.


Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος, προειδοποίησε ότι όποιοι προκαλούν με τέτοιον τρόπο την ελληνική κοινωνία θα οδηγούνται αμέσως στην Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία.


Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ' αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.