Τελευταίες Ειδήσεις

Πώς έγινε το ατύχημα με το F-16 στην Ανδραβίδα - Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Ανδραβίδας, όταν σημειώθηκε ατύχημα με μαχητικό αεροπλάνο F-16 κατά την προσγείωσή του, με τον πιλότο του αεροσκάφους να είναι σώος.


Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική άσκηση, με τον πιλότο να καταφέρνει να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.


Όλα ξεκίνησαν, όταν το F-16, που μετείχε σε αεροπορικές ασκήσεις, επέστρεφε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ο ιπτάμενος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρά τη χαμηλή ορατότητα και τον βροχερό καιρό, κατάφερε με επιτυχία να προσγειώσει το μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος, ωστόσο δεν κατάφερε να το συγκρατήσει εντός του διαδρόμου προσγείωσης.


Έτσι, ο πιλότος με τη χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος εγκατέλειψε το αεροσκάφος, ακολουθώντας τις διαδικασίες ασφαλείας πτήσεων οι οποίες προβλέπουν συγκεκριμένες κινήσεις όταν το αεροσκάφος τείνει να βγει εκτός διαδρόμου. 


Σημειώνεται ότι ο πιλότος είναι σώος και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.


Η επίσημη ανακοίνωση 


Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης αναφέρει για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους:


«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.