Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+


Ομάδα εργαζομένων του Δήμου Μετεώρων και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Νικολογιάννης Σπύρος, ως Υπεύθυνος Συντονισμού & Επικοινωνίας, συμμετέχουν σε πρόγραμμα ERASMUS+ στην πόλη Foligno της περιφέρειας Umbria στην Ιταλία. Πρόκειται για εκπαίδευση στις πολιτιστικές δομές, σχετική με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και τις τάσεις που διαμορφώνονται, ειδικότερα με την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και την εικονική πραγματικότητα (VR).

Με την ολοκλήρωση του α’ κύκλου εκπαίδευσης, τα μέλη του Δήμου Μετεώρων, κατόπιν δικής τους πρότασης, μαζί με άλλους καταρτιζόμενους από τη Λιθουανία, τη Μάλτα, το Βέλγιο και την Ουγγαρία, εφάρμοσαν για την υλοποίηση των μαθημάτων, ως περίπτωση μελέτης τα Μετέωρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, από τους εισηγητές έγινε ενημέρωση για τα σχέδια υλοποίησης (projects), ώστε να διαμορφώσουν οι καταρτιζόμενοι άποψη για τους τομείς στους οποίους μελλοντικά μπορούν να διεκδικήσουν ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Πλην των ωρών διδασκαλίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο τεχνολογικό και οικονομικό ινστιτούτο της πόλης όπου οι καθηγητές ανέλυσαν το μοντέλο λειτουργίας, τους όρους εγγραφής ενός καταρτιζόμενου και τις προοπτικές της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων τους. Επιπλέον, έγιναν εκπαιδευτικές εκδρομές σε γειτονικές πόλεις και μνημεία παράλληλα με AR και VR ξενάγηση.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.