Τελευταίες Ειδήσεις

Οδοιπορικό Θ. Στάθη με Αθ. Νασιακόπουλο και αυτοδιοικητικούς στα έργα Αχελώου – Φραγμάτων Μουζακίου - Συκιάς - ΥΗΣ Μεσοχώρας



Το Σάββατο 20/11/2021 (αύριο), το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας διοργανώνει στη Λάρισα μια πολύ σημαντική ημερίδα για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, στην οποία θα συμμετάσχει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, βουλευτές της περιφέρειάς μας, αυτοδιοικητικοί και πολλοί εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Έτσι, σήμερα Παρασκευή 19/11/2021, παραμονή των εργασιών, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη και πραγματοποίησαν ένα μεγάλο οδοιπορικό σε όλα τα ημιτελή έργα μεταφοράς νερού από τον Άνω Ρου του ποταμού Αχελώου.

Στην έδρα του Δήμου Αργιθέας στο Ανθηρό, οι δυο Δήμαρχοι συνάντησαν και το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Στεργίου ο οποίος τους ακολούθησε στις επισκέψεις που έκαναν.


Στην αποστολή των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος του Δ. Κιλελέρ κ. Αλέξανδρος Χονδρονάσιος (πρώην Δήμαρχος Πλατυκάμπου), ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Αργιθέας κ. Ηλίας Παπαδήμας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Καραγιώργος και κ. Χαράλαμπος Πούλιος, ο δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Μουζακίου κ. Νίκος Πούπης και η Γ. Γρ. του Δ. Αργιθέας κ. Κατερίνα Λαφαζάνη.

Το πολύωρο οδοιπορικό είχε χαρακτήρα δια ζώσης ενημέρωσης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα εργοτάξια στις σήραγγες Δρακότρυπας και Αγορασιάς, στο Φράγμα Συκιάς και στην περιοχή του ΥΗΣ της Μεσοχώρας, μετά από πολλά χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων των έργων και για να δημιουργηθεί πλήρη εικόνα για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν στο μέλλον.

Ο κ. Νασιακόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή που έχει χωροθετηθεί η κατασκευή του Φράγματος Μουζακίου, καθώς αποτελεί ένα έργο για το οποίο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Μουζάκι αμέσως μετά τις καταστροφές του «Ιανού», έδωσε εντολή να προωθηθεί με γρήγορες διαδικασίες η μελετητική ωρίμανση και κατασκευή του.

Εξάλλου, η αναγκαιότητα εκτέλεσης αυτού του μεγάλου αντιπλημμυρικού, υδρευτικού, αρδευτικού και ενεργειακού έργου, είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί στις εργασίες της ημερίδας της Π.Ε.Δ. ως μια από τις πιο προσοδοφόρες μελλοντικές λύσεις για το οξυμμένο υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι οι αυτοδιοικητικοί έφτασαν μέχρι και την ιστορική Γέφυρα Κοράκου στον ποταμό Αχελώο, για την οποία ως γνωστόν έχει ήδη κατατεθεί αίτημα από τους αιρετούς της Τ.Α στα αρμόδια Υπουργεία για την αναστήλωσή της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.