Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Νταμάρια Τρικάλων , τόπο θυσίας δεκάδων Κομμουνιστών & λαικών αγωνιστών


Φέτος το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) & 75 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΔΣΕ) αντίστοιχα . Η εποποιία τους διδάσκει πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό , βαδίζοντας οργανωμένα στο δρόμο της ανατροπής της εξουσίας της εκμετάλλευσης.

            Συνεχίζοντας τη μελέτη και την προβολή διδαγμάτων από την ιστορία του επανασταστικού λαικού κινήματος στη χώρα μας ,που το ΚΚΕ αποτελεί  νου ,ψυχή και οργανωτή,  η Κομματική Οργάνωση Βάσης των Ανατολικών Συνοικιών Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους κομμουνιστές και τους λαικούς αγωνιστές που εκτελέστηκαν στην τοποθεσία των  Νταμαριών   μετά από καταδικαστικές αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρικάλων την περίοδο 1946-1949.

 

           


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 14 Νοέμβρη , στις 11πμ ,

στον τόπο θυσίας των Νταμαριών ,

κάτω από το λόφο του Αι-Λιά ,οδός Χασίων.

 

            Στην εκδήλωση θα γίνει αποκατάσταση της τιμητικής πλάκας που τοποθετήθηκε τον Ιούνη του 2018 , στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και καταστράφηκε πριν λίγους μήνες από θρασύδειλα φασιστοειδή.

 

Kαλούμε το λαό των Τρικάλων και τους απογόνους των αγωνιστών να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Να τιμήσουμε όλους εκείνους που βάδισαν αγέρωχοι και αλύγιστοι μέχρι το θάνατο για τη νίκη του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.