Τελευταίες Ειδήσεις

Οι ερωτήσεις του Γιαννάκη


Ο Γιαννάκης γυρίζοντας από το σχολείο είναι σκεπτικός και ρωτά τον πατέρα του: Μπαμπά τα παιδιά στο σχολείο φωνάζουν ένα παιδί μπακούρι, τι είναι το μπακούρι;

Άκου γιε μου, πολλοί επιστήμονες στην πορεία της Ιστορίας προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο, όμως ακόμα οι τεχνολογική εξέλιξη δεν έχει δώσει ανάλυση της μπαγκουριάς. Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω όμως τι είναι το μπακούρι και γιατί το λεμέ.

Αρχικά, το μπακούρι είναι ουδέτερη λέξη και σήμαινε τον ανύπαντρο άντρα, τον εργένη, νομίζω όμως ότι είναι τούρκικη λέξη (bekâr) που σημαίνει ανύπαντρος.

Γιατί όμως τα παιδιά φωνάζουν έτσι τον συμμαθητή τους μπαμπά;

Αγόρι μου σύμφωνα με τον (Φρόυντ), οι βασικές δυνάμεις πίσω από οποιαδήποτε ανθρώπινη ενέργεια είναι δύο: η ορμή της ζωής είναι η ορμή της αναπαραγωγής και η ορμή του θανάτου. Θα μου πεις τι σου λέω τώρα, αν το παλικάρι έχει φτάσει στα δεκαεπτά και δεν έχει την πρώτη ορμή, υπάρχει πρόβλημα.

Ξέρεις γιε μου, τέτοιου είδους άνθρωποι καταλήγουν μαγκούφηδες.

Μαγκούφης; Από το μα και τον γκούφη, τον σκύλο στο παιδικά που έβλεπα μπαμπά;

Χα! Χα! Χα! Με έκανες κι γέλασα, είναι και αυτή Τούρκικη λέξη και σημαίνει το άτομο που έχει απομείνει χωρίς οικογένεια, άγαμος, ολομόναχος, έρημος.

Ο μαγκούφης, είναι ψυχαναγκαστικός, αποφεύγει τους πάντες και κυρίως τον εαυτό του. Δεν παίρνει χαρά, ούτε αγάπη, και γίνεται ιδιαίτερα επιθετικός αν δοκιμάσεις να παραβιάσεις την κόκκινη γραμμή του. Είχαμε βγάλει και τραγούδι για την περίσταση και πήγαινε κάπως έτσι:

Ενας μαγκούφης γάιδαρος. , που είχε γκρίζο χρώμα
καφέ αυτό το χάραμα, δεν είχε πιει ακόμα
Ξεκίνησε σιγά σιγά ,να πάει στην πλατεία
Εδιάλεξε το μαγαζί, που είχε ησυχία.......

Εσύ όμως αγόρι μου δεν πρέπει να αποκαλείς κανέναν μπακούρι και ούτε κάποιον μαγκούφη, δεν είναι σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.