Μπορεί η βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στη δίνη του κορονοϊού, με τη Θεσσαλονίκη να είναι σε μίνι lockdown από την προηγούμενη Παρασκευή εξ' αιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ωστόσο οι αποφάσεις για τους εορτασμούς της ημέρας του Αγίου Δημητρίου και για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου έχουν «κλειδώσει».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, προανήγγειλε ότι οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά με τη συμμετοχή όλων, όχι μόνο των εμβολιασμένων.. με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Στα μαχαίρια» για την μουσική

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στη συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θεσσαλονίκη την στιγμή που η πόλη βρίσκεται σε mini lockdown, ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προτείνει καθολική απαγόρευση της μουσικής.

Η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει προκαλέσει την αντίδραση των djs στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως λένε οι συναυλίες διεξάγονται κανονικά.

Σε ισχύ είναι τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στη Λάρισα, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς.