Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ 5,3%,  Ελληνική Λύση 3,70%, ΜέΡΑ25 3%.

Η δημοσκόπηση της MRB εξέτασε και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων.

Μεταξύ αυτών, η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Όσο για τη διαχείριση του κορωνοϊού από την κυβέρνηση το 39,9% απάντησε: Σίγουρα ή μάλλον θετικά, το 54% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και 6% ΔΞ/ΔΑ.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% που την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Επιφυλακτικοί φαίνεται να είναι οι πολίτες, ωστόσο, απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% αξιολογεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά

Επιπλέον, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση», έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για την αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν υπουργεία:

-Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Προστασίας του Πολίτη): 32,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 35,1% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 32,5%

-Χρήστος Στυλιανίδης (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας): 31,4% σίγουρα/μάλλον θετικά, 31,8% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 36,8%

-Θάνος Πλεύρης (Υγείας): 21,1% σίγουρα/μάλλον θετικά, 55,3% σίγουρα/μάλλον αρνητικά, ΔΞ/ΔΑ 23,6%