Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα Διευθυντή ΠΕ για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, -τριες και γονείς

 Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει κι ένα μήνυμα ελπίδας και δημιουργικότητας. Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης και της εκπαίδευσης με χαρά και θέληση για ζωή γεμάτοι με ενθουσιασμό που ξαναβλέπουν φίλους κι εκπαιδευτικούς. Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα! Νέες προκλήσεις ανοίγονται μπροστά σας στο γοητευτικό αυτό ταξίδι της γνώσης και της εκπαίδευσης. Ένα ταξίδι που μας θέλει όλους δεκτικούς και συνεργάσιμους. Ας βάλουμε στόχους και ας εργαστούμε όλοι μαζί γι’ αυτούς.

Δυστυχώς η πανδημία της νόσου COVID-19 είναι ακόμα παρούσα και συντηρεί την ανησυχία όλων μας. Λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα. Αναμφίβολα, η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων είχε αρνητικές επιπτώσεις στη γνωστική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών μας. Μέσω αυτής οικοδομείται η μοναδική σχέση τους με τους δασκάλους, οι οποίοι είναι αρωγοί στη μάθηση και τη διάπλαση του χαρακτήρα τους.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται με επιτυχία στα καθήκοντά τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες όπως αποδεικνύεται από την άριστη ποιότητα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στηρίζουν κάθε προσπάθεια με τον καλό λόγο, το χαμόγελο, την ευγενική προτροπή και θετική διάθεση. Συναισθάνονται ότι επιτελούν λειτούργημα και έχουν γι' αυτό την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη όλων μας.

Αγαπητοί γονείς περιμένουμε από εσάς να είστε ενεργοί μέσα στη σχολική κοινότητα, να βοηθάτε όπου σας ζητηθεί, να επισημαίνετε τα προβλήματα και να είστε σίγουροι ότι η φωνή σας θα εισακούεται. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αποβλέποντας στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και την προστασία της υγείας όλων μας.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κι εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό όλων. Θα διατηρήσουμε όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ασφαλή, καθαρά, ζεστά, φιλόξενα και λειτουργικά σε αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία και τους Δήμους.

Γιατί στα σχολεία χτυπά η καρδιά της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτονόητα θα είμαστε κοντά σε κάθε περίσταση που απαιτείται, σε κάθε κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη.

Η εκπαίδευση χτίζει το μέλλον και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για όλους μας.

Με τη συμβολή όλων θα έχουμε την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας.

Εύχομαι καλή, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά, με υγεία σε όλους!

 

 

Ο Διευθυντής Π.Ε Τρικάλων

 

Χρήστος Τρικάλης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.