Τελευταίες Ειδήσεις

Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους Πυρόπληκτους της Εύβοιας από Εργαζόμενους του Νοσοκομείου Τρικάλων


Λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης  19 Αυγούστου οι εργαζόμενοι  στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ξεπροβόδισαν την πρώτη αποστολή αλληλεγγύης ειδών ανάγκης   στις οικογένειες των πυρόπληκτων σε χωριά της Εύβοιας . Σε συνεργασία με εργατικά σωματεία των Τρικάλων θα παραδοθούν σήμερα το απόγευμα στο στέκι Αλληλεγγύης που έχει στηθεί στην Ιστιαία της Εύβοιας.

Η ανταπόκριση όλων των εργαζόμενων  υγειονομικών  ήταν μεγάλη και συγκινητική. Παρά το γεγονός ότι λόγω καλοκαιριού αρκετοί εργαζόμενοι είναι σε άδειες ,  σε σύντομο χρονικό διάστημα, όλα τα τμήματα του νοσοκομείου οργανώσανε την συλλογή ειδών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής  Αγώνα.

Οι υγειονομικοί επί  ενάμιση  χρόνο, από την αρχή της πανδημίας, πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας δίνοντας ακόμη και τη ζωή μας, χωρίς να υποταχτούμε μπροστά στον κίνδυνο και την έλλειψη ή ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας.   Έτσι και τώρα εκδηλώνουμε  την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και τώρα αντιμετωπίζουν  τις συνέπειες της καταστροφής.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, μπροστά στον πύρινο εφιάλτη που ζουν σήμερα και τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν αύριο.

Είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζουμε τα αιτήματα τους, διεκδικούμε:

Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων:  Να εξασφαλιστεί άμεσα η διαβίωση των πυρόπληκτων οικογενειών.  Να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών τους. Να αποκατασταθούν όλες οι υποδομές ύδρευσης.

Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές αιτίες για τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών είναι η μη αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων στην πρόληψη των πυρκαγιών, η υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας, η υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η ανεπάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και υποδομές, η διάσπαση της στρατηγικής πρόληψης και καταστολής σε χωριστούς υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς τομείς, η επικράτηση της λογικής «κόστους- οφέλους» και στην αντιπυρική προστασία.

Γνωρίζουμε και τον ένοχο: είναι η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετατροπή της γης σε εμπόρευμα, που για να υπηρετήσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης - σήμερα βαφτίζεται «πράσινη ανάπτυξη»  - θυσιάζει το περιβάλλον, τη ζωή και τις περιουσίες των λαϊκών οικογενειών

Με δεδομένο την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει  από προηγούμενες καταστροφές του λαού μας και το φόβο ότι οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις που μοιράζει η κυβέρνηση θα μείνουν λόγια, οι εργαζόμενοι  στο Νοσοκομείο, θα συνεχίσουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, στο γραφείο του Συλλόγου  Εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων. 

Καλούμε και τα Σωματεία Υγειονομικών του Νομού μας να ανταποκριθούν σ΄αυτό το κάλεσμα.

Η 2η αποστολή αλληλεγγύης παράδοση θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη με  παράδοση  στο Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια αλληλεγγύης των υγειονομικών.

Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης:

·        Εμφιαλωμένα Νερά,  Κράκερς,  Μπάρες Δημητριακών, Μπισκότα

    Κρουασάν, Μπισκότα.

·        Ρύζι,  Μακαρόνια,  Κονσέρβες.

·        Είδη Προσωπικής Υγιεινής,  Ιατρικά Είδη, Σεντόνια, Πετσέτες   Κλινοσκεπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.