Τελευταίες Ειδήσεις

Πυρκαγιά στα Βίλια: Καίει για πέμπτη μέρα


Η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται για πέμπτη συνεχόμενη μέρα στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων. Η φωτιά βρίσκεται στο νότιο μέτωπο, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, προς το όρος Κανδύλη. Πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.Δεν υπάρχουν άνεμοι και μεγάλα ενεργά μέτωπα στα Βίλια. Εντούτοις, στο σημείο, επιχειρούν πολλές επίγειες δυνάμεις, ενώ η πυρκαγιά που καίει τόσα 24ωρα στην περιοχή έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές.


Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχη ενώ σύμφωνα με το Mega τουλάχιστον 15 σπίτια έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά στα Βίλια.


Κόκκαλης για Βίλια – Καλύτερη η εικόνα των μετώπων – Τεράστια η περίμετρος της πυρκαγιάς


Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα στα Βίλια Αττικής δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.


«Καλύτερη η εικόνα στα Βίλια, περιορίστηκαν τα μέτωπα. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένα μεγαλύτερο μέτωπο είναι προς την πλευρά των Μεγάρων, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι θα το περιορίσουν» σημείωσε.


Στο ερώτημα γιατί η φωτιά στα Βίλια δεν σβήστηκε τόσες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το μέτωπο περιμετρικά είναι περίπου 80 χιλιόμετρα.


«Είναι τεράστια έκταση. Όπου και να φυλάξεις, σε κάποιο σημείο μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από την αρχή και πολύ μεγάλη καύσιμη ύλη. Υπάρχει προβληματισμός, αναρωτιόμαστε όλοι. Υπήρχαν περιπτώσεις που είδαμε τα αεροπλάνα να ρίχνουν νερό σε φλόγες, και μέχρι να γεμίσουν ξανά ρίξουν, είχε ξανά φουντώσει σε διπλάσιο ύψος η πυρκαγιά» υπογράμμισε.


Όπως εκτίμησε ο κ. Κόκκαλης σήμερα αναμένεται η οριοθέτηση του μετώπου στα Βίλια.


Τι λέει ο δήμαρχος Μεγάρων


Αισιόδοξος για το ότι η φωτιά θα περιοριστεί σύντομα παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης.


«Σε λίγες ώρες θα περιοριστεί η πυρκαγιά. Τα μέτωπα είναι χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η προσπάθεια είναι να μην καταστραφεί άλλο δάσος» σημείωσε.


«Σε δύο σημεία υπάρχει ακόμα πυρκαγιά, μικρής έκτασης, αλλά σε δυσπρόσιτο σημείο. Περιμένουμε από λεπτό σε λεπτό να έρθουν τα ελικόπτερα» πρόσθεσε.


Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 166 οχήματα. Στη περιοχή βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα στα Βίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.