Τελευταίες Ειδήσεις

Παραιτείται ο Ιερώνυμος, αναλαμβάνει ο Ιγνάτιος; Τα σενάρια για την Αριχεπισκοπή




Την επιθυμία να μιμηθεί την κίνηση του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη ώρα, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το Σάββατο κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου.


Χαρακτήρισε την κίνηση Αμβρόσιου «σώφρονα και ηρωική». Ως ήταν αναμενόμενο, αιφνιδίασε τους πάντες, πολλοί εκ των οποίων εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος προς τους γηραιούς μητροπολίτες που δεν μπορούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους, να παραδίδουν τη σκυτάλη την κατάλληλη ώρα σε νεώτερους επισκόπους.


Ταυτόχρονα, με την εν λόγω δήλωση, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τοποθετείται δημοσίως για πρώτη φορά αναφορικά με τις προθέσεις του για το μέλλον του στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Από την ώρα εκείνη ξεκίνησαν οι φήμες για τον χρόνο στον οποίον θα δηλώσει την παραίτησή του. Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν οτι αυτό θα γίνει μεταξύ του 2020 και του 2021.


Ένας από τους μητροπολίτες που φέρεται να είναι φαβορί για τη διεκδίκηση της Αρχιεπισκοπής είναι και ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος έχει καλλιεργήσει ένα ήπιο προφίλ, ενώ το έργο του καταγράφεται ως πλούσιο και θετικό στη Μητρόπολή του.


Βέβαια, για όσους γνωρίζουν τους εκκλησιαστικούς κύκλους, καταλαβαίνουν οτι η διεκδίκηση αυτής της θέσης δεν είναι εύκολη και απαιτεί συμμαχίες, ενώ και νέοι μητροπολίτες θα μπούνε με αξιώσεις στο “παιχνίδι” διεκδίκησης της θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.