Τελευταίες Ειδήσεις

Να μη γίνουν τζόγος τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!!


Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά, με γοργό βηματισμό ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα στην επικουρική Ασφάλιση. Εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο που ανάβει το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης.

            Αξιοποιώντας τον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ασφαλισμένων, θέτοντας στη λοταρία του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις.

            Με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, από 1.1.2022, γίνεται υποχρεωτική η ένταξη στο νέο σύστημα της επικουρικής Ασφάλισης όλων των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας και εθελοντικά για όσους είναι μέχρι 35 χρόνων.

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα!

            Για τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών, το Ασφαλιστικό είναι μπίζνες, νέο πεδίο κερδοφορίας.

             Για εμάς είναι δικαίωμα, όρος ζωής και αναπαραγωγής της εργατικής μας δύναμης.

Οι νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και είναι συνέχεια όλων των αλλαγών των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, είναι χρεοκοπημένες πρακτικές που εφαρμόζονται για να βάλουν στο χέρι τις εισφορές των εργαζομένων και τους κόπους μιας ζωής τα μεγάλα αρπαχτικά που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

          Όπως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και η σημερινή, με οδηγό τις "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές", ετοιμάζει να προσφέρει τις εισφορές κάθε εργαζόμενου ως ζεστό χρήμα στις τσέπες των διάφορων επενδυτών.

            Στοχεύουν: Να απαλλάξουν ακόμη περισσότερο το κράτος και την εργοδοσία από την υποχρέωσή τους στην Κοινωνική Ασφάλιση και να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους της Ασφάλισης που ακονίζουν τα μαχαίρια τους και ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα "δαγκώσει"  τους πελάτες - εργαζόμενους,  για να βάλει στην τσέπη τις εισφορές της εργασίας τους και τα αποθεματικά των επικουρικών Ταμείων.

Μονόδρομος η οργάνωση και ο αγώνας!

Οι εργαζόμενοι είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε για την Κοινωνική Ασφάλιση και έχουμε όλο το δίκιο να διεκδικήσουμε την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών μας.

            Η πάλη των εργαζομένων επιβάλλεται να κινείται μπροστά, να παίρνει υπόψη της τις νέες συνθήκες.

            Επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να δώσουμε τις δυνάμεις μας για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν να βλέπουν εφιάλτες.

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη χρειάζεται να τις επιβάλουμε με τον αγώνα μας!

            Οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου συνεχώς θα φέρνουν νόμους που θα οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Οι νόμοι τους είναι προαπαιτούμενα του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

            Σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα, δεν επιτρέπεται να κρίνουν τις ανάγκες τους, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία τους μετά τον εργάσιμο βίο με όρους του προηγούμενου αιώνα. 

            Δεν συναινούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική για όλους.

            Τα σπασμένα της βαρβαρότητας που εκείνοι έφτιαξαν δεν θα τα πληρώσουμε εμείς.          Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

            Καλούμε όλα τα Σωματεία, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις,  να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.