Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα: Οι αβεβαιότητα έβγαλε στους δρόμους τους εργαζόμενους


Με κύριο αίτημά τους να σταματήσει να διαιωνίζεται η χρόνια εργασιακή «ομηρία» 10.000 και πλέον συμβασιούχων των Κοινωνικών Δομών των Δήμων της χώρας σήμερα, συμβασιούχοι του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Δημαρχείο.


Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, καθώς όπως ανέφεραν «προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έως και 20 συναπτά έτη, παραμένουν συμβασιούχοι!»


Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Τρικάλων κ. Βαγγέλης Κωστίκας αυτή τη στιγμή απασχολούνται στις Κοινωνικές Δομές των τεσσάρων Νομών 200 περίπου εργαζόμενοι που δε γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.


«Σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης εργαζόμενοι που εργάζονται 15 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο. Οι εργαζόμενοι ζητούν την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου» τόνισε, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό που κυριαρχεί για το αύριο, δεδομένου ότι ανοίγουν πολλοί ιδιωτικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό μέλλον, όσων απασχολούνται στις αντίστοιχες Δομές των Δήμων.


Από την πλευρά του, οι συμβασιούχοι ανέφεραν ότιν δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, αλλά διαρκείς και θα πρέπει να βρεθεί λύση, διότι εργάζονται 15 χρόνια. «Κανείς δε ξέρει τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο, πόσοι θα παραμείνουμε και πως θα εργαζόμαστε» ανέφεραν με έμφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.