Τελευταίες Ειδήσεις

Εντονες αντιδράσεις των για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος


Εντονες είναι οι αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση, ιδίως σε μια χρονική συγκυρία που η αγορά προσπαθεί να βρει βηματισμό, μετά το πολύμηνο lockdown.


Όπως σημειώνουν, η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και προβλέπει τις νέες χρεώσεις για όσους ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων τιμολογίων θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Σημειωτέον, οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου 2021 και αφορούν τις χρεώσεις για τη χρήση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. «Για μια ακόμη φορά και μάλιστα σε μια περίοδο που η πανδημία έχει συρρικνώσει δραματικά τους τζίρους των επιχειρήσεων και έχει συσσωρεύσει μεγάλες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα , η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με νέες αυξήσεις στην ενέργεια γεγονός που πολλαπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος για εκατοντάδες επιχειρήσεις όλων των κλάδων» ανέφερε με έμφαση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.


Ο κ. Αγγελάκης υπογράμμισε ότι τέτοιες αποφάσεις εν μέσω πανδημίας και με την επιχειρηματικότητα να βρίσκεται στο ναδίρ είναι απαράδεκτες και δε βοηθούν σε καμία περίπτωση την όλη κατάσταση. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΓΣΕΒΒΕ τονίζοντας ότι «την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται στον « αναπνευστήρα» οι αυξήσεις στην ενέργεια το λιγότερο ως άκαιρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καθώς είναι αδύνατο να απορροφηθούν από το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων και θα περάσουν στις τελικές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα τους».


Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας θεωρεί ότι η αγορά δεν αντέχει καμία νέα ανατίμηση στο ενεργειακό κόστος και μάλιστα την ώρα που απλήρωτους, λογαριασμούς ενέργειας λόγω οικονομικής αδυναμίας, εμφανίζει , σύμφωνα με το τελευταίο Εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ , το 26,3% των ΜμΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.