Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ … !


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Την φράση «Διαίρει και Βασίλευε» την είπε ο Φίλιππος Β’, Βασιλεύς της Μακεδονίας (382-336 π.Χ.) και επαναδιατυπώθηκε αργότερα, τόσο από τον Ιούλιο Καίσαρα (100-44 π.Χ.) όσο και από τον Ναπολέοντα (1769-1821 μ.Χ.).

          Η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε από τους Αρχαίους χρόνους και φθάνει μέχρι σήμερα. Θεωρείται δε βασικός πυλώνας για την χειραγώγηση της κοινωνίας και όχι μόνον.

          Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι η άποψη του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη (δεν πήρε καμμία ψήφο), που προέρχεται από την Αριστερά και ο οποίος δήλωσε πως, με τα σκληρά και αποτυχημένα μέτρα για τον Κορονοϊό, ήθελε να «ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΕΙ» τους πολίτες.

          Αυτή η μορφή διακυβέρνησης είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την Δημοκρατία. Δεν πρέπει και δεν μπορείς να μετατρέπεις τους πολίτες σε … ΠΡΟΒΑΤΑ, σε ΑΓΕΛΗ ΖΩΩΝ.

          Ας δούμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

          Πέρασε και περνά η Ελλάδα μία πολύ δύσκολη περίοδο, με την Πανδημία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί δεν είναι Κυβέρνηση της Ν.Δ., απέτυχε παταγωδώς στον χειρισμό και αυτού του θέματος.

          Αντί να πείσει τους πολίτες, για την αναγκαιότητα των μέτρων, ξεκινώντας από τις ΛΕΥΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ, κατέφυγε στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ), ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας «Πλύση Εγκεφάλου» στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

          Σ’ αυτήν την τακτική του διχασμού, της τιμωρίας και των απειλών καταφεύγει και σήμερα.

          Άφησαν για λίγο το … καρότο και ξανάπιασαν το μαστίγιο. Η πειθώ απουσιάζει παντελώς, μιάς και οι κυβερνώντες δεν έχουν ούτε επιθυμούν επαφή με την κοινωνία.

          Αντί να εμβολιάζουν, χωρίς την … φάκα των 150 ευρώ, χωρίζουν τους πολίτες σε «Αμνούς και Ερίφια» δηλαδή σε Εμβολιασμένους και σε Αρνητές του Εμβολίου. Την στιγμή που το 39% του πληθυσμού ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εμβολιασθεί.

          Το δημοσίως λεχθέν από τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι «εάν δεν εμβολιασθείτε θα πτωχεύσει η χώρα» την ώρα που ο Μητσοτάκης τονίζει πως «Λεφτά Υπάρχουν» -κάπου το έχουμε ξανακούσει- δείχνει το ΑΛΛΑΛΟΥΜ που επικρατεί στην Κυβέρνηση.

          Έτσι, πέραν της διχαστικής τακτικής, που ακολουθείται, η κοινωνία πιστεύει πως στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται «της τρελλής το … κάγκελο».

          Σ’ όλες τις πραγματικές Δημοκρατίες, γιατί και ο Σουλτάνος της γείτονος Τουρκίας κάνει συνεχώς λόγο για «Δημοκρατία», ΟΛΟΙ οι πολίτες είναι ΙΣΟΙ απέναντι στο Νόμο.

          Έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.

          Και στον τομέα αυτό, η Κεντροαριστερά Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα χρυσοπληρωμένα και ανίκανα GOLDEN BOYS, σπέρνει τον Διχασμό.

          Η ΑΣΥΛΙΑ, που κοντεύει να γίνει «Εθνικό Σπορ» δίνει και παίρνει.

          Σκανδαλώδης είναι η απαλλαγή από Ποινικές και Αστικές ευθύνες όλων των στελεχών του Μητσοτάκη, που έρριξαν την χώρα «στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού».

          Δεν πρόκειται ποτέ να δικαστούν όσοι διαχειρίστηκαν και την Πανδημία. Κανένας Τραπεζίτης δεν θα καθίσει στο εδώλιο. Όσοι θα αναλάβουν τα δισεκατομμύρια των Επικουρικών ταμείων δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν. Το «Ριφιφί» με τα Ασφαλιστικά θα το πληρώσουν μόνον οι εργαζόμενοι.

          Οι εισφορές και οι Συντάξεις παίζονται στον ΤΖΟΓΟ χωρίς κανένας να έχει ποινικές και αστικές ευθύνες.

          Βέβαια, κάτω από την ομπρέλλα του απυρόβλητου μπήκαν και οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ, εκλεκτοί του Πρωθυπουργού και αυτοί.

          Επίσης, πρωτοφανής είναι και ο «Ηλικιακός ρατσισμός», που εφάρμοσε ο Μητσοτάκης, τόσο στα ψηφοδέλτια των εκλογών του 2019, όσο και στον διορισμό των Διοικητών των Νοσοκομείων. Αυτό κι αν δεν είναι διχασμός.

          Ακόμη και εκεί, προστάτευσε ο Πρωθυπουργός τους δικούς του ανθρώπους.

          Εάν εφαρμοσθεί στην πράξη το νέο Δασολόγιο, που μετατρέπει τα οικόπεδα της Εκκλησίας σε …ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ, κατά δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, τότε θα είναι ο ρ πρώτος Πρωθυπουργός, που έσπειρε παντού ΔΙΧΑΣΜΟ και καταστροφή.

          Μέχρι και στο εσωτερικό του κόμματος της Ν.Δ. έφτιαξε «Πατρικίους και Πληβείους».

          Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στην εξουσία κυρίως με την στήριξη όσων συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας και τους οποίους, από το βήμα της Βουλής, αποκάλεσε «Ακροδεξιούς και Γραφικούς».

          Για να κυβερνάς, λοιπόν, με ασφάλεια και για να διατηρείς την εξουσία, φρόντισε να σπείρεις την διχόνοια ανάμεσα στους λαούς και στους πολίτες, όπως είπε ο Φίλιππος Β’, Βασιλεύς της Μακεδονίας.

          Μόνον, που, οι μαθητευόμενοι Μάγοι του Μαξίμου δεν γνώριζαν εκείνα που τόνισε ο Μιχαήλ Α΄ Κηρουλάριος (1000-1059), Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (1043-1059), στον τότε Αυτοκράτορα.

«Εγώ φούρνε σε έχτισα, εγώ θα σε χαλάσω».

Όσο για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, η λαϊκή θυμοσοφία λέγει ότι «ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος».

Και η Δημοκρατία της Μπανανίας λέγεται και αυτή, δυστυχώς, Δημοκρατία.

Ο Λαός απαιτεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ και ΟΧΙ Πρόβες ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.