Τελευταίες Ειδήσεις

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας της νέας γενιάς Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης


Στην  πρώτη διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας- introductory meeting- της νέας γενιάς  Κέντρων  Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, συμμετείχε  το  Europe Direct  της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τη συνάντηση χαιρέτησαν η νέα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου  και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης. Κεντρικός εισηγητής της διαδικτυακής συνάντησης ήταν ο  Alessandro Giordani, επικεφαλής της μονάδας του δικτύου Europe Direct στην Γενική Διεύθυνση Eπικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει αναβαθμισμένο ρόλο μετά την επιλογή του ως ένα από τα 424 «Νέας Γενιάς» Κέντρα Europe Direct της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο δίκτυο των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, με εκσυγχρονισμένο ρόλο και αποστολή,    τέθηκε σε λειτουργία από την 1η  Μαΐου 2021,  με στόχο να φέρει  τις ευρωπαϊκές πολιτικές, αξίες και ιδεώδη  πιο κοντά σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης, ενισχύοντας τον  σύνδεσμο μεταξύ θεσμών και πολιτών. Επικεντρώνει την προσοχή του σε θέματα  και  πολιτικές που παρουσιάζουν άμεσο ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους πολίτες, κυρίως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον,  παρέχει πληροφορίες για ευρωπαϊκά ζητήματα, επιδιώκοντας την άμεση συνεργασία με τους πολίτες μέσω της διοργάνωσης συμμετοχικών εκδηλώσεων ανοιχτού διαλόγου.

Όπως σε άλλα κράτη μέλη, έτσι και στην Ελλάδα, τα Κέντρα συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της Ε.Ε. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, συνεργάζονται με άλλα δίκτυα πληροφόρησης και παροχής βοήθειας της Ε.Ε.

Στοιχεία Επικοινωνίας EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ταχ.Δ/νση: Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου,

Πλατεία Ρήγα Φεραίου,Τ.Κ.41110, Λάρισα

Γραφείο 312 Α πτέρυγας, ώρες λειτουργίας: 09:00 έως τις 14:00 (εργάσιμες ημέρες)

Ιστοσελίδα: www.edicthessaly.gr,  Email: europedirect@thessaly.gov.gr

Facebook: Europe Direct Larissa , Instagram: edic_thessaly, Twitter:@edthessaly

Τηλέφωνα: 2413506312, φαξ:2410554368 και

0080067891011, από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ 09.00-18.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (εργάσιμες ημέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.