Τελευταίες Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με την κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ


Άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την κα Αθηνά Λινού, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλεσμένη στην εκδήλωση ήταν επίσης η κα Αναστασία Πανταζοπούλου - Φωτεινέα, Ιατρός Δημόσιας Υγείας και ειδικός Ιατρός Εργασίας, σύμβουλος του Ινστιτούτου Prolepsis. Η κα Πανταζοπούλου παρουσίασε στο κοινό δεδομένα και αποτελέσματα ερευνών όσον αφορά τις επιπτώσεις του Covid-19 στην υγεία και τη ψυχολογική κατάσταση των πολιτών, ενώ, τόσο η κα Πανταζοπούλου όσο και η κα Λινού επέμεναν περισσότερο στο θέμα του εμβολιασμού, που όπως ήταν αμανενόμενο, μονοπώλησε τη συζήτηση.

Η κα Λινού αναφέρθηκε στη διστακτικότητα που εμφανίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού όσον αφορά τα εμβόλια, αλλά τόνισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, καθώς οι πιθανότητες θρομβώσεων και θανάτου είναι σοβαρότερες αν νοσήσει κάποιος από Κορωνοϊο. Επίσης, τέθηκε υπέρ του εμβολιασμού παιδιών άνω των 12 ετών και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών είναι ενθαρρυντικά και για τις μικρότερες ηλικίες. Όπως τόνισε η κα Πανταζοπούλου, είναι δύσκολο να πετύχουμε ανοσία της αγέλης αν δεν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και κυρίως τα παιδιά.

Το κοινό έθεσε πλήθος ερωτήσεων στις εισηγήτριες, που προσπάθησαν με απλό και κατανοητό τρόπο να εξηγήσουν τα οφέλη του εμβολιασμού τόσο σε προσωπικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν η κα Κατερίνα Δημουλά, Πρόεδρος της KDK και ο Αντιπρόεδρος, κ. Απόστολος Ηλιόπουλος.

Ευχαριστούμε την κα Λινού και την κα Πανταζοπούλου – Φωτεινέα για την τιμή να συμμετέχουν στη τηλεδιάσκεψη, καθώς και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.



 

                                                                                            Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.