Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Μπορεί να μπήκαμε για καλά στο καλοκαίρι και η πανδημία να δείχνει σημάδια υποχώρησης, προκειμένου να ανασάνει η Ελληνική κοινωνία, αλλά εμφανίζονται νέα προβλήματα.

          Είναι γεγονός πως πανηγυρίσαμε έντονα τη νίκη του Μπάϊντεν, ως Προέδρου των ΗΠΑ και περιμέναμε να πάρουμε κάποια ανάσα, με τα εξωτερικά μας θέματα.

Λίγο πριν έρθει στην Ευρώπη για την σύνοδο των G7 και του ΝΑΤΟ, η Αμερικανική ηγεσία βάζει στο στόχαστρο όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την συμφωνία των ΠΡΕΣΠΩΝ.

Στέλνει ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι φαίνεται πως σύντομα θα κληθούν να επικυρώσουν με την ψήφο τους τις εφαρμοστικές συμφωνίες με τα Σκόπια.

Εφαρμόζοντας το Δόγμα «όποιος δεν είναι με μας, είναι εχθρός μας», απειλεί με κυρώσεις όποιους αμφισβητήσουν την πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και θα τους απαγορεύσει και την είσοδό τους στις ΗΠΑ.

Η ενέργεια αυτή των ΗΠΑ είναι ένα κομβικό σημείο προκειμένου οι Έλληνες Βουλευτές να ψηφίσουν τα μνημόνια με τα Σκόπια.

Δυστυχώς, οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν έχουν φιλία αλλά το μόνο για το οποίο –ενίοτε ωμά- ενδιαφέρονται είναι τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.

Πάντως, η ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπίων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τις φανέλες τους να γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως έκαναν προ μηνών και στην Γερμανία. Φορούν δε και προκλητικά κασκόλ.

Μάλλον, όμως, πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι και για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, σε λίγες ημέρες.

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για την προσωπική συνάντηση με τον Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου βάζει στο στόχαστρο το Νίκο Δένδια, πολυμελής Τουρκική αντιπροσωπεία πήγε στην Λιβύη και Τουρκικό πλοίο χτυπάει Ελληνική ακταιωρό μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ευτυχώς που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα συμμετάσχουν στο Διπλωματικό Συνέδριο (Antalya Diplomacy Forum) στην Αττάλεια της Τουρκίας, από 18 έως 20 Ιουνίου.

Άγνωστη, όμως, παραμένει η θέση που θα κρατήσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φυσικά Έλληνας …!

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Οι Έλληνες δεν αντέχουν τους διεθνείς εκβιασμούς και τις απειλές της Τουρκίας, με την Ε.Ε. να σφυρίζει αδιάφορα.

Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.