Τελευταίες Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2021 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Μετεώρων


Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου διεθνώς, έχει σαν στόχο να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2021, ο Δήμος Μετεώρων διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας Τρικάλων εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 17/6/2021 και ώρα 09:00-13:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας με τη συνδρομή Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας.

Ο Δήμος μας, δημιουργώντας Τράπεζα Αίματος μπορεί πλέον να δίνει έμπρακτα την βοήθεια του σε αίμα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Καλούμε τους Δημότες εθελοντές αιμοδότες και μη να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη και την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο.

Αφορμή για τον σημερινό εορτασμό είναι η ημερομηνία γέννησης του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τις σημαντικές αυτές ανακαλύψεις του.

Η φράση που ακούγεται συχνά για τον αιμοδότη ότι προσφέρει 10’ λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίματος κρύβει ένα βαθύτερο νόημα, κάθε σταγόνα αίματος που προσφέρει είναι μια σταγόνα ζωής για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Ας προσφέρουμε όσοι μπορούμε, λίγο από τον χρόνο μας, ας προσφέρουμε αγάπη. Γιατί το αίμα είναι προσφορά, αγάπη, ανθρωπιά!!!

Ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.