Τελευταίες Ειδήσεις

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πάρο


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρο τις τελευταίες ώρες εξαιτίας πυρκαγιάς στο νησί όπου μεταβαίνουν πρόσθετες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.


Ηπυρκαγιά ξέσπασε στις 11.00 το πρωί στη θέση Κώστος - σε μια περιοχή χορτολιβαδική. Άμεσα κινητοποιήθηκε το σύνολο της Πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, κι ειδικότερα 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα - ενώ υπήρξε και βοήθεια από υδροφόρες - καθώς και 2 αεροσκάφη.


Γρήγορα οι φλόγες επεκτάθηκαν σε αλλά τμήματα του νησιού, όπου μεταβαίνουν πρόσθετες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Νάξο, τη Σάμο και τον Πειραιά. Συνολικά 20 άνδρες της ΕΜΑΚ με 9 οχήματα και 3 ειδικά πεζοπόρα τμήματα.


Ο αέρας είναι σύμμαχος των δυνάμεων κατάσβεσης αλλά για τα δεδομένα της έκτασης του νησιού η φωτιά θεωρείται μεγάλη και θέλουν να την ελέγξουν πριν πέσει το σκοτάδι.


"Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων απο τα σπίτια", τόνισε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη Ρίτσα Μπιζόγλη.


"Ευελπιστούμε πως η φωτιά θα ελεχθεί πριν πέσει η νύχτα", υπογράμμισε ο κ. Κωβαίος, επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.