Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Λιούτας: Υπογράφτηκε η σύμβαση για το βόρειο τμήμα του Ε65


Ενώνεται η Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα

 

Η ολοκλήρωση του Ε65 θα δυναμώσει την προοπτική ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλίας και του Νομού Τρικάλων

 

 

 

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 και άμεσα ξεκινούν όλες οι εργασίες για την περάτωση του έργου, δήλωσε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας.

 

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η Κυβέρνηση των έργων, της αύξησης της απασχόλησης και της δημιουργίας εισοδήματος για όλη την ελληνική κοινωνία».

 

Τρανή απόδειξη η υπογραφή της σύμβασης για το βόρειο τμήμα του Ε65, τόνισε ο κ. Λιούτας, συγχαίροντας τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

«Ο Πρωθυπουργός είχε προτάξει στην ατζέντα του την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου αυτού, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το μεγάλο και σημαντικό όραμά του για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και όλης της πατρίδας μας».

 

«Τον Δεκέμβριο του 2019, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, όλοι μαζί, μαζί με τον Πρωθυπουργό, βρεθήκαμε στην Ξυνιάδα, και εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέβλεψε την πρόοδο των εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ότι ο οδικός άξονας Ε65 αποτελεί ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Στη συνέχεια, φέτος τον Ιανουάριο του 2021, εδώ από τα Τρίκαλα, ο Πρωθυπουργός μας, δήλωσε ότι με το έργο αυτό «θα γίνει πράξη ένα όραμα δεκαετιών». Σήμερα, λίγες ημέρες μόλις πριν την ολοκλήρωση των δυο ετών της Κυβέρνησής μας, το όραμα μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του και εντός των επόμενων ετών το βόρειο τμήμα του Ε65 θα είναι μια πραγματικότητα».

 

Ο Τρικαλινός Βουλευτής από την πρώτη στιγμή της εκλογής του με όλες του τις δυνάμεις τόνιζε τη μεγάλη σημασία του έργου και την ανάγκη για την υλοποίησή του. Ερχόμενος σε επαφή με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, υπογράμμιζε το μέγιστο όφελος που το έργο αυτό θα είχε για την περιοχή μας, για τον Νομό Τρικάλων, για τη  Δυτική Θεσσαλία και για την εθνική ανάπτυξη γενικότερα.

 

Με δηλώσεις του, ο Θανάσης Λιούτας είχε τονίσει ότι ο αυτοκινητόδρομος Ε65 είναι ένα έργο διεξόδου, ένα έργο ανάπτυξης και ένα έργο ένωσης των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών οικονομιών, με απώτερο μεγάλο όφελος για την ανάπτυξη της οικονομίας και για την ευημερία των συμπολιτών μας.

 

Η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος, σημειώνει ο κ. Λιούτας, θα ολοκληρωθεί εντός τριών ετών και θα δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια τεράστια απόδειξη του μέγιστου αναπτυξιακού αποτυπώματος που θα έχει το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

 

«Για εδώ, για τον τόπο μας, το αναπτυξιακό αποτύπωμα θα είναι μεγάλο, καθώς ο δρόμος για τον Νομό Τρικάλων, για την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, καθώς και για όλες τις πανέμορφες περιοχές μας, θα γίνει σύντομος. Οι ταξιδιώτες θα φτάνουν σε πολύ μικρότερο χρόνο, γεγονός που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ενίσχυση του ανταγωνιστικού μας τουριστικού προϊόντος. Οι γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, η μείωση των αποστάσεων, είναι γενικότερα το καθοριστικό εισιτήριο για την ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και το όραμα αυτό υλοποιούμε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας μας από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

 

*Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο εργοτάξιο του Ε65, τον Δεκέμβριο του 2019.

 

 

 

.  

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.