Τελευταίες Ειδήσεις

Από την επόμενη εβδομάδα και σε δύο φάσεις οι εμβολιασμοί για τους 18-29 ετών με Pfizer και Moderna



Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 18-29 ετών. «Σπάνε» στα δύο οι ηλικιακές κατηγορίες και συγκεκριμένα η μία ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών.


Όπως ανέφερε και το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουνίου ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» για τους νέους 18 με 29 ετών τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson, δήλωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα, όμως... σημείωσε ότι η ηλικιακή ομάδα θα «σπάσει» στα δύο, δηλαδή στους 25-29 και στους 18-24 ετών.


Παράλληλα, υπήρξε αναφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας, όπου παρατηρείται μείωση κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% και τα ενεργά κρούσματα λίγο πάνω από 14.000.


Ο υπουργός Υγείας, επιπλέον, σημείωσε ότι γίνονται σταθερά πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, με τους συνολικούς εμβολιασμούς να ξεπερνούν τους 5.700.000, ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.