Τελευταίες Ειδήσεις

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται δεκαήμερο κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες


Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας με βροχές, μπόρες και καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου.


Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, όμως, ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί πως έρχεται κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα οξυνθεί την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα.




Αναλυτικά:

Λιακάδα θα έχουμε σε όλη τη χώρα το πρωί της Πέμπτης, λόγω ψυχρών αερίων μαζών, με τη μορφή βορειοδυτικών ανέμων, ου θα εισέλθουν στην Ελλάδα από την Ευρώπη.


Θα δημιουργήσουν πολύ καλή ορατότητα, που θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης. Ούτε η σκόνη, ούτε η υγρασία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.


Ωστόσο. τις θερμές ώρες της ημέρας, μεσημέρι και απόγευμα, θα βγάλει κάποια σύννεφα στα ηπειρωτικά και κυρίως στις ορεινότερες περιοχές, από την Πελοπόννησο ως τη Θράκη.


Κυρίως στο ορεινά της Στερεάς, αλλά κυρίως στα ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενδέχεται να σημειωθούν παρωδικές βροχές, με τη μορφή μπόρας.


Τα εν λόγω φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ και προς το βράδυ και ξανανοίξει ο καιρός και κάποιες συννεφιές θα έχουμε μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα πολύ-πολύ βορειοανατολικά ηπειρωτικά επίσης τμήματα.


Στην υπόλοιπη χώρα οι βραδινές ώρες αναμένεται να κυλήσουν μόνο με ξαστεριά.


Κρύο το πρωινό της Πέμπτης

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα έχει αρκετό κρύο, κυρίως σε ορεινά τμήματα, με τις τιμές της θερμοκρασίας να είναι μονοψήφιες, από τα ορεινά της Πελοποννήσου μέχρι και τη Θράκη. Ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμη και στους 5 βαθμούς Κελσίου.


Αργότερα μέσα στη μέρα η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα φθάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.


Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός και μόνο στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρα μας θα έχουμε κάποιες συννεφιές. Πιθανότητα για κάποιες μπόρες υπάρχει μόνο για τα ορεινά-ημιορεινά τμήματα των νομών Δράμας, Καβάλας, ίσως και Ξάνθης.


Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ σε όλη τη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Λίγα σύννεφα θα έχει μόνο κατά τόπους, στις πολύ-πολύ ορεινές περιοχές, κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας.


Η πιθανότητα για κάποιες τοπικές μπόρες περιορίζεται στα πολύ-πολύ ορεινά τμήματα από τους νομούς Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης. Στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μόνο μια μικρή πιθανότητα να βρέξει ή να ψιχαλίσει στα βουνά.


Έρχεται αστάθεια την Κυριακή

Την Κυριακή, όμως, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αστάθεια. Προς το βράδυ, δε, ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, μέχρι και της Θράκης, θα έχουν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.


Ίσως κάποιες μπόρες φθάσουν και στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας αργά το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα.


Χαλάει πολύ ο καιρός από Δευτέρα

Η χώρα μας μπαίνει σε μια τροχιά με ιδιαίτερα άστατο καιρό από την προσεχή Δευτέρα, πρώτα στις βορειότερες-βορειοδυτικές περιοχές.


Κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της Δευτέρας και μετέπειτα, αναμένεται να έχουμε μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.


Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη εβδομάδα, ίσως σε καθημερινή βάση, θα έχει βροχές, μπόρες και καταιγίδες τα μεσημέρια και τα απογεύματα, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.