Τελευταίες Ειδήσεις

H Βιγιαρεάλ κατέκτησε το Europa League μετά από 22 πέναλντι


Σε έναν συναρπαστικό τελικό η Βιγιαρεάλ πήρε το Εuropa League κερδίζοντας στα πέναλτι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Στο 29’ η Βιγιαρεάλ ευτύχησε από μια στημένη μπάλα να ανοίξει και το σκορ με τον Μορένο, ο οποίος σε έναν ακόμη αγώνα βρήκε δίχτυα μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Παρέχο (1-0).


Το δεύτερο ημίχρονο με την Βιγιαρεάλ να χάνει μεγάλη (διπλή) ευκαιρία για το 2-0 με τους Μπάκα, Πίνο να μην μπορούν να εκμεταλλευθούν το λάθος του Μπαϊγί. Όσο περνούσαν τα λεπτά η Γιουνάιτεντ πίεζε, είχε κάποια μακρινά σουτ και στο 55’ (σχετικά γρήγορα) έφερε το ματς στα ίσα με τον Καβάνι ύστερα από φάση διαρκείας. Μετά το σουτ του Ράσφορντ, η μπάλα κοντράρει σε παίκτες της Βιγιαρεάλ, στη συνέχεια στον ΜακΤόμινι και εν συνεχεία στον Καβάνι ο οποίος νικάει τον εξουδετερωμένο Ρούλι για το 1-1 (μέτρησε το γκολ αφού έγινε και το σχετικό τσεκ).


Μετά το 1-1 η Βιγιαρεάλ έμοιαζε να τα έχει…χαμένα αλλά η Μάντσεστερ αν και πίεσε, δεν μπόρεσε να κάνει την πολύ μεγάλη φάση σε εκείνο το διάστημα που έδειχνε ικανή για το 2-1. Ο Καβάνι στο 71’ είχε μια κεφαλιά που σταμάτησε στο σώμα του Τόρες αλλά η «μπόρα» είχε περάσει για την ομάδα του Έμερι που προσπάθησε να βοηθήσει με τις αλλαγές του (το γύρισε ξανά σε 4-4-2 μετά το 77’) ενώ ο Σόλσκιερ προτίμησε να μην αλλάξει κάτι ούτε να φρεσκάρει την ομάδα του, που έπαιξε αρκετά από τα άκρα και κυρίως τα αριστερά με τον Σο που ανέβαινε συνεχώς.


Στον έξτρα χρόνο, η Βιγιαρεάλ μπήκε πιο δυνατά. Κυκλοφόρησε την μπάλα και πίεσε ψηλά με τη Μάντσεστερ να έχει αλλάξει τακτική προσέγγιση αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Στο β’ ημίχρονο της παράτασης δεν είδαμε τίποτα αξιόλογο και είναι λογικό αφού βγήκε η κούραση στους παίκτες και των δυο ομάδων. Έτσι πήγαμε στα πέναλτι όπου και κρίθηκαν τα πάντα.


Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ


Ζεράρ Μορένο 1-0


Μάτα 1-1


Ράμπα 2-1


Τέλες 2-2


Αλκάθερ 3-2


Φερνάντες 3-3


Αλμπέρτο Μορένο 4-3


Ράσφορντ 4-4


Παρέχο 5-4


Καβάνι 5-5


Γκόμεθ 6-5


Φρεντ 6-6


Αλμπιόλ 7-6


Τζέιμς 7-7


Κοκλέν 8-7


Λουκ Σο 8-8


Γκασπάρ 9-8


Τουανζέμπε 9-9


Τόρες 10-9


Λίντελοφ 10-10


Ρούλι 11-10


Ντε Χέα απέκρουσε ο Ρούλι


Διαιτητής: Τουρπέν (Γαλλία)


ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (88? Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (88? Μορένο), Πίνο (77’ Αλκάθερ), Καπού (120’+3? Ράμπα), Παρέχο, Τριγκέρος (77’ Γκόμεθ), Μπάκα (60’ Κοκλέν), Μορένο.


ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (120’+3? Μάτα), Μπαϊγί (115? Τουανζέμπε), Λίντελοφ, Σο, Πογκμπά (115? Τζέιμς), ΜακΤόμινεϊ (120’+3? Τέλες), Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (100? Φρεντ), Ράσφορντ, Καβάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.