Τελευταίες Ειδήσεις

Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ : ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ στο Υποχρεωτικό μέτρο του Διαγνωστικού Ελέγχου για τον COVID-19.


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA), την οποία υπoγράφουν οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ : Τουρισμού  Χάρης Θεοχάρης, Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης,  Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως,  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης,  Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης,  Υποδομών και Μεταφορών  Κώστας Καραμανλής,  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αποφασίστηκε η Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/ 18.4.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία».     


Πλέον, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ: 55.10: Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα 
55.20: Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής και
 55.30: Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, εντάσσονται στην εν λόγω ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία διενεργείται διαγνωστικός έλεγχος νόσησης υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

 Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Οι εργαζόμενοι επισκέπτονται την  Ηλεκτρονική Πλατφόρμα self-testing.gov.gr, επιλέγουν δήλωση αποτελέσματος self test για εργαζόμενους.

Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο/ή με φυσική παρουσία στον τόπο παροχής εργασίας, εφόσον αυτός δεν έχει προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορoνοϊό COVID-19 (self test, rapid test ή PCR test)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.