Τελευταίες Ειδήσεις

Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού



« Μέρα τιμής στους αγώνες & θυσίες των μαχόμενων υγειονομικών»

Συμβολική εκδήλωση- κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μάη στην είσοδο του ΓΝΤρικάλων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτικού Προσωπικού μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων.

Κρατώντας πλακάτ στα χέρια νοσηλεύτριες και νοσηλευτές του ΓΝΤ έδειξαν για ακόμη μια φορά πως και « Τα καλυμμένα πρόσωπα έχουνε φωνή» , που διαδόθηκε παντού σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και αντέκρουσε την κυβερνητική  ειρωνεία και λασπολογία απέναντι στους μαχόμενους υγειονομικούς.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η Βάσω Μπακάση , νοσηλεύτρια - εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα & αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ τόνισε: « Για τους  υγειονομικούς αυτές οι ημέρες , όπως η 12η Μάη –Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού δεν είναι γιορτές και δεν θα γίνουν ποτέ γιορτές. Ήταν, είναι και θα είναι μέρες τιμής και αγώνων και των θυσιών όλων των μαχόμενων υγειονομικών που παλεύουν καθημερινά για την υγεία του λαού μας.»….

… «Τιμή και αναγνώριση της προσφοράς των νοσηλευτών – μαιών – επισκεπτών υγείας & γενικά όλων των υγειονομικών  - των μαχητών της πρώτης γραμμής κάθε ειδικότητας στα νοσοκομεία, δεν είναι τα ψεύτικα χειροκροτήματα και οι υποκριτικές επευφημίες  των κυβερνώντων , αλλά  για μας ΣΗΜΑΙΝΕΙ :

è  Ένταξη εδώ & τώρα στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα χωρίς επασφάλιστρα!

è  Μονιμοποίηση των συμβασιούχων & κάλυψη όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού!

è  Αυξήσεις στους μισθούς με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας - Επαναφορά επιδομάτων εορτών/αδείας!

è  Ανθρώπινα ωράρια με άδειες - ρεπό & απρόσκοπτη πληρωμή της δουλειάς και των υπερωριών μας!

 

    Έχουμε όλοι μας χορτάσει «χειροκροτήματα», συγκατάβαση και υποσχέσεις… την ίδια στιγμή που οι συνθήκες δουλειάς μας γίνονται αφόρητες. Ιδιαίτερα σήμερα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε λιγότερο, σε καλύτερες συνθήκες, είναι τουλάχιστον προκλητικές οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι «….η 10ωρη εργασία είναι πρόοδος».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι υγειονομικοί από κάθε ειδικότητα και εργασιακή σχέση - μια γροθιά!!

Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.