Τελευταίες Ειδήσεις

Πάνος Σόμπολος στο Ρ/Σ Μετέωρα: Να γίνει ποιο αυστηρός ο νόμος για τους κακοποιούς

 


Πρόκειται για ένα πρωτοφανές-ειδεχθές έγκλημα, αυτό που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά που έχει κυριολεκτικά συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι αδίστακτοι δράστες θεωρείται βέβαιο ότι θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν είπε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Μετέωρα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος-συγγραφέα; και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

Αλήθεια είναι ότι η βαρβαρότητα αυτών των δραστών ξεπερνά κάθε προηγούμενο σημείωσε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος λέγοντας πως ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα καθώς πίστευαν ότι υπάρχουν χρήματα και κοσμήματα στο σπίτι της άτυχης 20χρονης και ήθελαν να τα βρούνε πάση θυσία.

Αναφερόμενος στην επικήρυξή τους από το υπουργείο, χαρακτήρισε σωστή την κίνηση επισημαίνοντας ότι δεν είναι κάποιος καρφί της αστυνομίας όταν σηκώνει το τηλέφωνο και ενημερώνει για κάτι που είδε και μπορεί να οδηγήσει στην σύλληψη των κακοποιών.

Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύουμε την κοινωνία και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση για την δημόσια ασφάλεια καλώντας τους αρμοδίους να αποδεσμεύσουν αστυνομικούς από υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο τους και να επιστρέψουν στο φυσικό χώρο εργασίας τους, τα αστυνομικά τμήματα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να είναι κάποιοι κακοποιοί που πρόσφατα να αποφυλακίστηκαν δεν το απέκλεισε λέγοντας πως είναι ανάγκη να αλλάξει ο νόμος και να γίνει πιο αυστηρός καθώς δεν νοείται να ακούς ισόβια και ο καταδικασμένος σε αυτά να εκτίει 16 χρόνια φυλάκισης και αν ληφθεί υπόψη ότι μπορεί να εργαστεί ως κρατούμενος σε κάτι παραπάνω από μια πενταετία(3/5 ποινής) να αποφυλακίζεται.

Πρέπει κατέληξε ο Πάνος Σόμπολος η πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της κοινωνίας και να δημιουργήσει επιτέλους το κλίμα και το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας που δικαιούται η κοινωνία καθώς το έγκλημα σε σχέση με το παρελθόν έχει αλλάξει ριζικά και ιδίως μετά την είσοδο και στην χώρα μας ανθρώπων από χώρες που δεν δείχνουν και τον σεβασμό που αναλογεί στις ανθρώπινες αξίες και την ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.