Τελευταίες Ειδήσεις

Τέλος του 2024 το βορινό κομμάτι του Ε65 η παράδοση



Θέμα χρόνου είναι όπως όλα δείχνουν και η ενεργοποίηση του έργου για την κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65 από τα Τρίκαλα μέχρι το Κηπουρειό στα Γρεβενά. Αναμένεται η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο που θα ολοκληρώσει ουσιαστικά την προσυμβατική περίοδο.


Στη συνέχεια θα γίνει η κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης στη Βουλή και ακολούθως θα πέσουν οι υπογραφές για να ξεκινήσει και επίσημα το έργο.


Ένας αρκετά φιλόδοξος στόχος είναι το βόρειο τμήμα του, μήκους 70,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 442 εκ ευρώ (που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης) να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2024.


Όπως πρόσφατα είχε δηλώσει ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο της Capital Link, ο Ε65 θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.


Θα συνδέει την Αθήνα με τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και με την Ιταλία μέσω του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, καθώς και με τα Δυτικά Βαλκάνια και από εκεί, με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Με την ολοκλήρωσή του το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί μια ώρα και 30 λεπτά, αντί των δύο ωρών και 30 λεπτά, που απαιτούνται σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.