Τελευταίες Ειδήσεις

Αλληλεγγύη! Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον λαό της Παλαιστίνης


Καταγγέλλουμε τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στηρίζουν το Ισραήλ και προσπαθούν να ταυτίσουν τον θύτη με το θύμα Ενώ  μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες αναβάθμισαν όλα αυτά τα χρόνια τις σχέσεις με το ισραηλινό κράτος και δεν υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Αλληλεγγύη!

Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον λαό της Παλαιστίνης, που αυτή την ώρα δοκιμάζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι βομβαρδισμοί, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Εδώ και τώρα καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική "αναβάθμισης" της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015.

Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και τη χώρα μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.