Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΛΜΕΤ και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τον χαρακτηρισμό του 2ου ΕΠΑΛ ως πρότυπου σχολείου


Την αντίθεση τους στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, να επεκτείνουν και στην επαγγελματική εκπαίδευση με τον χαρακτηρισμό του 2ου ΕΠΑΛ ως πρότυπο και πειραματικό σχολείο, ύστερα από τα σχολεία γενικής παιδείας,  το 7ο Γυμνάσιο και το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων που είχαν προηγηθεί, εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων.


Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, η ΕΛΜΕ Τρικάλων εκφράζει την θέση ότι η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει δυναμικά όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς βασική αρχή μιας δημοκρατικής πολιτείας, είναι η ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση των νέων σε δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση. Βασική προϋπόθεση είναι και η ουσιαστική και διαρκής επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από τον τύπο σχολείου όπου υπηρετούν. Τα ΕΠΑΛ επιβάλλεται να ενισχυθούν και όχι να κατηγοριοποιηθούν




Επιμένουμε να διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλους/ες , γι’ αυτό :


Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων να μην ακολουθήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ και της ΔΔΕ Τρικάλων, να σεβαστεί την δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ που είναι αρνητική στην προοπτική χαρακτηρισμού του σχολείου  ως Προτύπου, να λάβει υπόψη  την έλλειψη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις αρνητικές συνέπειες στο σύνολο των σχολείων της πόλης μας και να μην προχωρήσει στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Ζητούμε  να δοθεί, στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕΤ και στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων  του 2ου ΕΠΑΛ τόσο το δικαίωμα να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 18/5 όσο και να παρέμβουμε στη συζήτηση.

Ζητούμε την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο  την Δευτέρα 17/5 και ώρα 2μ.μ. για να μην χαρακτηριστεί το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ως Πρότυπο.

Προσκαλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των προτεινόμενων σχολείων για Πειραματικά και Πρότυπα, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων, α/θμιας και β/θμιας σε ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 19/5 και ώρα 7μ.μ. στον αύλειο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα τους στην Γραμματεία του Δημαρχείου Τρικάλων, καθώς ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός του γραφείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.