Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΧΙ στην 10ωρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες

 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν & Κ.Υ.  Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 

ΟΧΙ στην 10ωρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες   για να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι, 

για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος – εργοδότη!

3 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Όλοι στην απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:00π.μ.  Κεντρική Πλατεία.


 

       Συστηματικά, εδώ και ένα χρόνο, αξιοποιεί την επιδημία για να προωθήσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που «εκκρεμούσαν» και να υπονομεύσει τη δυνατότητα μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.

       Την κορύφωση του 3ου κύματος της επιδημίας επέλεξε η κυβέρνηση για να νομοθετήσει την 10ωρη εργασία και νέο χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την επέκταση του ωραρίου εργασίας σε 9 ή και 10 ώρες την ημέρα, για ένα 3μηνο ή 6μηνο. Μέχρι σήμερα, βασικός νόμος της «διευθέτησης» είναι ο νόμος 3986/2011 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚΑυτόν τον νόμο διατήρησε κι επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο νομοθετικό αυτό πλαίσιο βασίζεται το νομοσχέδιο της ΝΔ που ολοκληρώνει το χτύπημα στο 8ωρο.

Στον τομέα της υγείας γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να δουλεύουμε αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για 6ημέρα την εβδομάδα με ένα ρεπό και να έχουμε δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας

Βάζουν νέα εμπόδια στη οργάνωση και δράση των εργαζομένων, για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, με την καθιέρωση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, φακελώματος των σωματείων και αύξηση του προσωπικού ασφαλείας στις απεργίες.

       Απαλλάσσει την εργοδοσία από το «εμπόδιο» της «προϋπόθεσης» της συμφωνίας του εργοδότη – σωματείου, θεσμοθετώντας την ατομική συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου, με την απειλή της απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα ή της αρνητικής αξιολόγησης στο Δημόσιο!

Η φθορά της υγείας όλων των υγειονομικών από την 10ωρη εργασία δεν μπορεί να αναπληρωθεί από την υπόσχεση για ρεπό ή μειωμένο ωράριο.

Η υγεία και η ζωή μας δεν είναι «λάστιχο» για να την αξιοποιούν όποτε και για όσο θέλουν οι επιχειρηματίες και το κράτος εργοδότης.

       Ιδιαίτερα σήμερα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να εργαζόμαστε λιγότερο, σε καλύτερες συνθήκες, είναι προκλητικές οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι η 10ωρη εργασία είναι «πρόοδος».

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος εργοδότης αποκτούν την δυνατότητα να «ξεχειλώνουν» τα ωράρια, αντί να προσλαμβάνουν επιπλέον εργαζόμενους σε περιόδους αιχμής

Ταυτόχρονα, μετατρέπουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, όπου το ύψος των συντάξιμων αποδοχών θα εξαρτάται από τη χρηματιστηριακή απόδοση των «επενδυόμενων ασφαλιστικών εισφορών».       .

       Η κυβέρνηση δηλώνει ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση των δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που περιλαμβάνεται στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», μαζί με το σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλα αυτά εμείς οι εργαζόμενοι υγειονομικοί στα σχέδια κυβερνήσεων και Ε.Ε. απαντάμε με απεργία στις 3 ΙΟΥΝΗ μαζί  με τα  Εργατικά Σωματεία, τους Συλλόγους  του νομού μας.

Δυναμώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση συνεχίζοντας την αγωνιστική μας δράση, με Φορείς του μαζικού κινήματος στο Νομό μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.