Τελευταίες Ειδήσεις

To βράδυ του Φουρθιώτη στη ΓΑΔΑ - Γιατί αρνήθηκε το φαγητό
Πεσμένος ψυχολογικά και τρομαγμένος είναι το τελευταίο 24ωρο στην γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ ο Μένιος Φουρθιώτης.


Οπαρουσιαστής που κατηγορείται από χθες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με άλλους τρεις συλληφθέντες ποινικούς, αρνήθηκε το φαγητό της λέσχης της ΓΑΔΑ γιατί όπως είπε ακολουθεί συγκεκριμένη και ειδική διατροφή, επικαλούμενος λόγους υγείας. 


Τους ίδιους λόγους επικαλέστηκε για να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να δει τον προσωπικό του ιατρό, ωστόσοι, οι αστυνομικοί του διευκρίνισαν ότι  ο κανονισμός δεν προβλέπει μεταγωγή σε ιδιωτικό αλλά σε δημόσιο εφημερεύον νοσοκομείο. Ο Φουρθιώτης απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντάς τους ότι σταδιακά αισθάνεται καλύτερα.


Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής δεν δέχθηκε ούτε σήμερα το πρωί να πάρει το πρωινό της λέσχης και προβλέπεται να έχει συνάντηση με οικεία του πρόσωπα τα οποία και μάλλον θα του φέρουν φαγητό. 


Το Μ. Σάββατο η απολογία Φουρθιώτη - Ανώνυμο τηλεφώνημα «έδωσε» στην ΕΛ.ΑΣ. τους δράστες

Προθεσμία για το Μ. Σάββατο το πρωί προκειμένου να δώσουν την απολογία τους έλαβαν από τον ανακριτή ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.


 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι ο παρουσιαστής «Είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».


Αναφέρεται ακόμη ότι στον Μένιο Φουρθιώτη και τους συγκατηγορούμενους του οι αρχές έφτασαν μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα ο όποιος τους ενημέρωσε ότι ο παρουσιαστής «στήνει» επίθεση σε βάρος σου με «συνεργούς» δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.


Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος δύο εκ των δύο κατηγορούμενων, Κωνσταντίνος Γώγος, υποστήριξε ότι «Είναι αστείο να είναι δυο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».


Πληροφορίες αναφέρουν πως και ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


Βασικά σημεία διαβιβαστικού για Φουρθιώτη 


«Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ  εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.


Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ... και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Π... (ονόματα των δυο κατηγορουμένων). Περί την 01:55  τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον Π... και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα»  (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».


Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.


Στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π... με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….». (δίνει τρία κινητά τηλέφωνο ο άγνωστος ...).


Στο ποινικό ιστορικό του Φουρθιώτη όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό αναφέρονται περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπωνν κ.λπ)  είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν  κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις αρχές.


Και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των αρχών, καθώς μεταξύ άλλων σε βάρος τους έχουν  εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Για έναν δε από αυτούς υπάρχει και καταδίκη του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία.»


Οι κατηγορίες


Ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων ασκήθηκε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων.


Ειδικότερα, τα αδικήματα που αποδίδονται στον τηλεπαρουσιαστή είναι:


Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)


Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)


Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)


Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)


Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)


Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)


Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)


Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)


Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (πλημμέλημα)


Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:


Σύσταση συμμορίας


Συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίαςανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε ανθρωποκτονία


Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού


Οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση


Έκρηξη


Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας


Διαδικεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμ)


Παράνομη οπλοκατοχή


Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.