Τελευταίες Ειδήσεις

Στον Άδωνη Γεωργιάδη σήμερα, η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα για Λαϊκές Αγορές, Δικηγόρους και Γυμναστήρια.


Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση εργασίας της Τρικαλινής Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη.

 

Στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησε η Βουλευτής, κυριάρχησε το Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές, που βρίσκεται ήδη στην διαδικασία διαβούλευσης.

Η κα. Παπακώστα έθεσε μεταξύ άλλων:

·         Το θέμα των αδειών.

·         Την μείωση και αναπροσαρμογή στις διοικητικές ποινές και τα πρόστιμα.

·          Να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μην αποστέλλεται mail στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την δήλωση ποσότητας και τιμής εκκίνησης, λόγω χαμηλών τζίρων και έλλειψης τεχνογνωσίας στην Περιφέρεια.

·         Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των ήδη υπαρχουσών λαϊκών αγορών και την σύσταση Πενταμελούς Επιτροπής, για Βελτίωση Απόδοσης Θέσεως, με την συμμετοχή Εκπροσώπων Παραγωγών και Επαγγελματιών Πωλητών και την θεσμοθέτηση εποχιακών παραγωγικών θέσεων.

 

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε με την λήξη της διαβούλευσης να λάβει σοβαρά υπόψη όλες τις παρεμβάσεις, τα κατατιθέμενα ζητήματα και τις διαφοροποιήσεις, που θα έχουν τεθεί προτού το Σ.Ν έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.

 

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς στο ζήτημα περαιτέρω στήριξης ορισμένων επιχειρηματικών κλάδων (Δικηγόροι, Ιδ. Γυμναστηρίων, Ιδ. Παιδότοπων, Επιχειρήσεις Τουρισμού), που πλήττονται από την πανδημία, ο Υπουργός την διαβεβαίωσε, για την οικονομική τους ενίσχυση, με νέα μέτρα.

 

Αναλυτικότερα, ειδικά για τους δικηγόρους, ζήτημα που υπογράμμισε η Βουλευτής, ο Υπουργός ανακοίνωσε ενίσχυση ύψους 2.500€ μέσω ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των γραφείων τους.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τα Γυμναστήρια αλλά και τους Παιδότοπους, που όπως επεσήμανε η κα. Παπακώστα παραμένουν κλειστά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεν είχαν ενταχθεί σε κάποιο ευεργετικό πρόγραμμα, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε, πως θα υπάρξουν εφάπαξ πακέτα στήριξης (μέσω ΕΣΠΑ). Το ποσό της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 4.000-20.000€ σε συνάρτηση πάντα, με τον ποσοτικό αριθμό που διαθέτουν οι επιχειρήσεις αυτές, για την μισθολογική τους ενίσχυση. Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε νέο οικονομικό πακέτο στήριξης του τουρισμού, στο οποίο θα εντάσσονται όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις - τουριστικά γραφεία κ.α.).

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.