Τελευταίες Ειδήσεις

Για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Θανάσης Λιούτας στη συζήτησή του στη Βουλή


«Με το νέο νομοσχέδιο ο παραγωγός εξοφλείται εντός 30 ημερών από τις συμφωνηθείσες ημερομηνίες παράδοσης για τα ευάλωτα προϊόντα και εντός 60 ημερών για τα υπόλοιπα γεωργικά προϊόντα».

 

 

Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο προσκήνιο βρίσκεται ο Έλληνας παραγωγός, αγρότης και κτηνοτρόφος, τόνισε ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι με τις νέες ρυθμίσεις θωρακίζεται η ανάπτυξη της πρωτογενούς μας παραγωγής και στηρίζεται ο παραγωγός.

 

Ο κ. Λιούτας ειδικότερα περιέγραψε ότι με τις νέες ρυθμίσεις, ο παραγωγός προστατεύεται έμπρακτα και άμεσα, καθώς ο αγοραστής υποχρεώνεται να εξοφλεί τον παραγωγό εντός 30 ημερών για τα ευάλωτα προϊόντα και εντός 60 ημερών για τα υπόλοιπα γεωργικά προϊόντα.

 

Επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι θεσμοθετείται και λύση πάνω στα προβλήματα που δημιουργούσε το ζήτημα της «ανοικτής τιμής». «Αυτός που θα πουλά θα πρέπει να συμφωνεί και την ποσότητα που πουλά και την τιμή που εισπράττει».

 

Επιπλέον ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι για πρώτη φορά κατηγορηματικά με τον όρο πληρωμή δεν εννοείται η μεταχρονολογημένη επιταγή, αλλά η εξόφληση, ενώ ειδική μνεία έκανε και πάνω στο γεγονός ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα μπορούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021 να συνάπτουν δάνεια και χρηματοδοτήσεις μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό, αλλά και συνολικά με τη στρατηγική που ακολουθούμε πάνω στον πρωτογενή τομέα, δίνονται λύσεις. Λύσεις προς όφελος των παραγωγών μας, για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους και για τη μακροημέρευση της οικογένειάς τους.

 

«Με γνώμονα αυτό κινηθήκαμε, κινούμαστε και θα κινούμαστε».

 

 

 

 

 

 

 

·

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.