Τελευταίες Ειδήσεις

Με τις «ευλογίες» της Περιφέρειας το πρόγραμμα αντικατάστασης λέβητα πετρελαίου με φυσικό αέριο



Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ντίνο Μπάρδα και τον Διευθυντή του τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Τρικάλων κ. Τσιάρα, είχαν το πρωί της Τρίτης ο Ιωάννης Μπετούνης μηχανολόγος μηχανικός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου υδραυλικών νομού Τρικάλων Νίκος Βαλομάνδρας.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα οφέλη από την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου σε λέβητα φυσικού αερίου, καθώς και η μειωμένη εκπομπή ρύπων και καυσαερίων, γεγονός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες στο περιβάλλον. Όπως επισημάνθηκε, οι μετρήσεις των καυσαερίων διενεργούνται από αρμόδιους εγκαταστάτες-συντηρητές καυσίμων, σε επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου.


Το πρόγραμμα της αντικατάστασης του λέβητα υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπως τόνισαν οι κ.κ. Μιχαλάκης και Μπάρδας η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότεροι πολίτες της Θεσσαλίας γίνεται. Πρωτεύων μέλημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αποφυγή βλαβερών εκπομπών από τα παράγωγα της καύσης στις εστίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.