Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΕΡΟ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ 4 συνέχεια του προηγούμενου 3 S T O P Ν Ε Ρ Ο Υ Σ Τ Ο Μ Α Υ Ρ Ε Λ Ι!

 


ΝΕΡΟ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ 
4 συνέχεια του προηγούμενου 3

S T O P   Ν Ε Ρ Ο Υ   Σ Τ Ο   Μ Α Υ Ρ Ε Λ Ι!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ,

ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ,

ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

 

 

Προς το Δήμο Μετεώρων την Εταιρεία Νερού (ΔΕΥΑΜ)

& Τα ΜΜΕ, τύπο κλπ.

 

(Σύνδεση με τα προηγούμενα)

Είχαμε μείνει στην αντικατάσταση του δικτύου νερού στο Μαυρέλι.

 

Ας προχωρήσουμε πιο συμπερασματικά. Η διάσταση απόψεων είναι υπαρκτή και με τη νέα δημοτική αρχή (λες και περιμέναμε αλλιώς)  στο ζήτημα του κατάλληλου ή ακατάλληλου νερού και δικτύου, με δεκάδες ανακοινώσεις και παραστάσεις σε υπουργεία, υγειονομικές αρχές κλπ, προσπαθήσαμε να αποφύγουμε το «ημιτελές τσουβάλιασμα» του νέο-νερού στο δίκτυο (καλύτερο χαρακτηρισμό δεν βρίσκουμε).

Η στάση αυτή μας έφερε απέναντι απ’ την τότε ηγεσία του Δήμου που είχε δείξει μια σοβαρότητα και είχε σταματήσει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση με το λασπόνερο. (Μπουμπούνιζαν οι σπασμένοι σωλήνες από τους θερμοσίφωνες). Ήταν μια πράξη θετική, κάτι που το αναγνωρίσαμε δημοσίως! Όμως μαζί μας ήταν στο «κρυφτούλι», χωρίς να εξηγήσουν τότε το γιατί.  Και έτσι αντί να κληθούμε όπως και άλλες φορές σε μία προσπάθεια συνεννόησης, φτάσαμε στο «ημίμετρο», φρέσκο νερό στο αχαρακτήριστο δίκτυο. Μα εκείνα έκλεισαν τον κύκλο των τότε δρώμενων.

Τώρα εσείς οι νεότεροι του Δήμου, προεκλογικά, είχατε πάρει θέση στα τόσα γενόμενα; Εάν υπάρχει κάποιο παλιό έγγραφο, πολύ θα θέλαμε να το δούμε. Που ασφαλώς θα είχατε ακούσει απ’ ότι διαπιστώνουμε τώρα που γνωριστήκαμε και την παλαιότερη δημόσια θέση του κυρίου Αντιδημάρχου, με την οποία ούτε καν ασχοληθήκατε, παρά τα όσα έγιναν και απασχόλησαν βουλή – υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες (μιας και ο κίνδυνος ήταν μέσα στα σπίτια μας).

Ευτυχώς που δεν υπήρξε ανθρώπινο θύμα και οι χωριανοί έλεγαν μονίμως «πάλι καλά, πάλι καλά!». Να λοιπόν η διάσταση απόψεών μας που είναι υπαρκτή!

Καθαρά διαπιστώνουμε ότι η πλευρά μας δηλώνει την ακαταλληλότητα του δικτύου, εφόσον το νερό σ’ αυτό τρέχει με το ζόρι. Γίνεται κατάλληλο; Θαύμα!! Μας θυμίζει γαρίδα – καραβίδα!!

Εμείς κύριοι, έχουμε πρόταση που μπορεί να φανερώσει τις αλήθειες και τα δίκια μας. Διαβάστε την αν σας ενδιαφέρει. Χρόνια τώρα σπάνε οι σωληνώσεις του «ξακουστού» δικτύου. Το νερό τρέχει μέρες, οι σωληνώσεις «χάσκουν» και με γυμνό μάτι βλέπει κανείς να τρέχει το γάργαρο, κατάλληλο νερό.

Ζητούμε λοιπόν να γίνει επιτόπια αυτοψία. Αυτοψία με ευθύνη του δήμου. Να συγκροτηθεί μια ομάδα με αρμόδιους επιστήμονες (υγειονομικούς, νομικούς), αστυνομικούς και με δημαρχιακό εκπρόσωπο και να ελέγξει την κατάσταση.  Επίσης θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει εκπρόσωπος τύπου αλλά και συνεργείο του Δήμου που διαθέτει και εργάτες εδώ, που γνωρίζουν το δίκτυο και ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Όλοι μαζί λοιπόν οι παραπάνω, από κοινού με ντόπιους κατοίκους, να έρθουν να δουν ζωντανά το άνοιγμα των σωληνώσεων και το «θησαυρό» του γάργαρου νερού απ’ το εξαιρετικό αυτό δίκτυο. Εδώ ας θυμίσουμε το έγγραφο του πρώην δήμαρχου που μας σύστηνε το νερό της βρύσης της πλατείας ως πόσιμο κλπ.

Έτσι λοιπόν κύριε αντιδήμαρχε (και χωρίς να υπάρχει κάποια προσωπική αντιπαράθεση), δεν παίρναμε νερό όλοι οι κάτοικοι του χωριού από τη βρύση της πλατείας για συναισθηματικούς λόγους, αλλά γιατί διαλέγαμε την επιλογή με το «λιγότερο κακό». Να περιμένουμε απάντηση στην πρότασή μας; Ιδού! Το δίκτυο είναι εδώ! Το Μαυρέλι είναι εδώ! Και εμείς είμαστε επίσης εδώ, περιμένοντας! Τολμήστε κύριοι δημαρχιακοί! Όμως πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε νερό μαζί σας, γιατί λόγω πανδημίας μαγαζί ανοιχτό δε θα βρείτε! Και το δικό μας νερό φερμένο απ’ τις ράχες, δεν περισσεύει. Αυτά, χωρίς καμία αιχμή. Απλά είναι η σκληρή πραγματικότητα!

Έτσι συνοψίζοντας φτάνουμε στα παρακάτω:

·     Το στοπ νερού βρύσης μεγαλώνει περισσότερο τα προβλήματά μας.

·     Ανησυχούμε έντονα λόγω ακαταλληλότητας της πηγής.

·     Δεν πιστεύουμε σε καλυτέρευση και μέριμνα σε ό,τι αφορά την υγεία μας.

·     Η έλλειψη νερού αυτής της πηγής μεγαλώνει το πρόβλημά μας.

·     Η επιμονή – προτροπή (αν όχι επιβολή) των αρμοδίων για χρήση του υπάρχοντος ακατάλληλου δικτύου, βολεύει άλλους, όχι εμάς.

·     Το μέλλον μας είναι σκοτεινό. Εάν αμφιβάλλετε, διαψεύστε μας.

Λίγες γραμμές ακόμα για «διάφορα ακούσματα».

Πάλι αυτός; Ναι, αυτός. Ξέρετε ότι λόγω πανδημίας εδώ είναι πραγματική ερημιά. Πώς να κινηθεί η κίνηση νερού;  Ακόμη, αν ενοχλούμε που αγωνιζόμαστε προσπαθώντας να κάνουμε κάτι με βάση τα συνταγματικά δικαιώματά μας, όσοι ενοχλούνται ας ησυχάσουν στον καναπέ τους. Άλλωστε ποτέ δεν σηκώθηκαν.

Ακόμη στα «προσωπικά» για το ύφος μας. Στη σελ. 63 της «νεροϊστορίας», (κείμενα παλαιά), γράψαμε: «Όχι παρακάλια. Απαιτούμε. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και ούτε ευχαριστούμε κύριε νομάρχα για την πορτοκαλάδα που μας κεράσατε». Αυτό έλεγαν πριν χρόνια στα δήθεν αιτήματά τους οι «μεγάλοι». Και ας καταλάβουν οι «κάποιοι» ότι δεν μας αγγίζουν οι «καφενολογίες». Αγωνιστικές πράξεις περιμένουμε κύριοι!

Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει άλλο κείμενο, πιο αναλυτικό, για πιο σοβαρό πρόβλημα. Μην νομίζετε ότι τόσα χρόνια το μόνο άλυτο είναι το του νερού. Υποθέταμε πως θα τελείωνε αυτό για να πάμε σε κάποιο άλλο, καθώς δεν περιμένουμε από άλλους ντόπιους κάτι τέτοιο. Η ανυπαρξία είναι… Ας μας αποδείξουν το αντίθετο και όχι ότι προσέχουν μόνο τον εαυτούλη τους. Η αρχή μας είναι «τα εν οίκω μη εν δήμω». Μπορεί όμως να ξεχάσουμε την αρχή. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!

Σας φαίνονται πολλά; Τώρα που «γνωριστήκαμε» και με τους νέους αρμόδιους, έχει η πένα μας όρεξη.

 

Και πάλι κλείνοντας θέλουμε να χαιρετίσουμε τους σεισμόπληκτους, με ευχές για ό, τι καλύτερο. Καλό κουράγιο!

Έγραψε ο Δημήτρης Σιακαβάρας Αντ.

Κάτοικος Μαυρελίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 697 8001044

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.