Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΕΡΟ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ 3 συνέχεια του προηγούμενου 2 S T O P Ν Ε Ρ Ο Υ Σ Τ Ο Μ Α Υ Ρ Ε Λ Ι!

 ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ,

ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ,

ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

 

 

Προς το Δήμο Μετεώρων την Εταιρεία Νερού (ΔΕΥΑΜ)

& Τα ΜΜΕ, τύπο κλπ.

 

 (Σύνδεση με τα προηγούμενα)

Σε ραδιοφωνική μετάδοση λοιπόν την Δευτέρα 29 του Μάρτη με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Μετεώρων ακούσαμε το φοβερό: στα σπίτια μας τρέχει κανονικά νερό κλπ

 

Κύριοι, εμείς δεν θέλουμε να παραποιήσουμε το γεγονός τούτο, απλά τα κορόιδα λιγοστεύουν. Όμως έχουμε πολλά ακόμη γραπτά ντοκουμέντα (αχ, αυτά μένουν) από παλαιότερα που είτε τα γνωρίζετε αλλά τα αγνοείτε, είτε δεν τα γνωρίζετε και άρα θα υποστείτε αναγκαστικά το διάβασμά τους. Πολλά από αυτά είναι σε πρακτικά του Δήμου ή κείμενα ανακοινώσεων της κίνησης νερού της επιτροπής νερού των κατοίκων Μαυρελίου.

Διαβάστε λοιπόν, και βέβαια όχι με το ζόρι, για αρχή,  τα πρακτικά του δήμου Καλαμπάκας εξερχόμενα στην επιτροπή νερού κατοίκων Μαυρελίου από τις: 7-2-2015, ώρα 11:53:

 … Σε συνάντηση με τους κατοίκους του Μαυρελίου, ο δήμαρχος είπε:  «ήρθε ο καθηγητής Θεοφάνης Παυλίδης από το ΑΠΘ και εξέτασε το πρόβλημα της ακαταλληλότητας της πόσης νερού και πρότεινε να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης Μαυρελίου».

Στη συνέχεια  σε απάντηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και σε επερώτηση στη Βουλή (έγγραφο της Εν. Μαυρ., 24-12-17) σημειώνεται ότι «για πόση και μαγείρεμα να χρησιμοποιούνται τα νερά δύο πηγών εκ των οποίων η μία είναι η βρύση της πλατείας, που υπάρχει στο χωριό».

Σε Άλλη δημοσίευση ξανά προς τη Βουλή ο κύριος Σινάνης δηλώνει πώς το δίκτυο για το νερό είναι ακατάλληλο ενώ σε δημοσίευση της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος»  ενός κειμένου του κυρίου Βλαχου Θανάση επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης τόνισε, ότι «προσωρινά οι κάτοικοι μπορούν να πίνουν νερό από τη βρύση της πλατείας του χωριού».

 

Κύριοι,

Κείμενα, έγγραφα και δηλώσεις υπάρχουν και άλλες. Ας ανατρέξουμε όμως στον Τύπο της εποχής. Ίσως θυμάται και ο κύριος Αντιδήμαρχος κάποιες δηλώσεις, όπου έλεγε ότι γνωρίζει πολλά που έγιναν στο Μαυρέλι και μάλιστεα δεν πήρε θέση για το αν γίνονται και τώρα. Απ’ τα παλαιά λοιπόν, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έρευνα», (Τρίκαλα, 3 Νοεμβρίου 2015) γράφει: «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ». Στο ρεπορτάζ του κυρίου Βαγγέλη Γκιάτα με τίτλο «Το ακατάλληλο νερό ανέβασε την “εξουσία” στο Μαυρέλι» διαβάζουμε τα παρακάτω:
Στα προηγούμενα γραφόμενα με τις δηλώσεις, την τοποθέτηση παραγόντων, τόσο σε όσους πήραν μέρος στη συνάντηση (και φαίνονται πολλοί από αυτούς στη φωτογραφία), όσο και σε νεότερους υπεύθυνους (δεν γνωρίζουμε και την τοποθέτηση του παλαιότερου τοπικού προέδρου μας, αλλά ούτε και του νεότερου) δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΙΚΤΥΟ». Τότε, αφού κανείς δεν λέει όχι ναι στην αντικατάσταση και το νερό είναι κατάλληλο σ’ αυτό το δίκτυο, ποιο είναι το πιο απλό αλλά κρίσιμο ερώτημα; Θα το αντικαταστήσουμε για να ξοδευόμαστε; Ας σταματήσει η χρόνια υποκρισία! Δεν μπορείτε, κύριοι, να έχετε τέτοια ανεύθυνη – βολική στάση στο πρόβλημά μας. Αν και το βόλεμα ήταν όντως βόλεμα! Αυτή η πηγή βόλεψε πολλούς. Πάρα πολλούς. Φανταστείτε την έλλειψή της!

Για παράδειγμα: άντε και ξεκινά να γίνει αντικατάσταση του δικτύου. Ελλείψει του «άγιου» νερού, πώς θα πορευτεί το χωριό; Μήπως με πλαστικούρα;

 

Και πάλι κλείνοντας θέλουμε να χαιρετίσουμε τους σεισμόπληκτους, με ευχές για ό, τι καλύτερο. Καλό κουράγιο!

Έγραψε ο Δημήτρης Σιακαβάρας Αντ.

Κάτοικος Μαυρελίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 697 8001044

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.