Τελευταίες Ειδήσεις

LAB – ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 5-6-7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5/2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PITCHING LAB

19.00’-  21.00’  Βαρβάρα Δούκα

Ναυαρχίδα των εργαστηρίων μας είναι το PITCHING LAB που λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια και από το οποίο έχουν παραχθεί περισσότερες από 20 ταινίες μικρού μήκους με συμπαραγωγή  -ταινίες με λαμπρή πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Tι είναι το pitching λοιπόν, πώς φτιάχνεται ο φάκελος για το pitching lab της Δράμας, τι πρέπει να προσέχει κάποιος στην κατάρτιση του φακέλου – Το pitching ως μέσον βελτίωσης των ιδεών και των σχεδίων (αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, πώς συνδέονται τα σχέδια με τη σύγχρονη πραγματικότητα και σκέψη) – Q&A

 

CINEMATHERAPY

21.00’- 22.30’ Ντενίς  Νικολάκου

Σε συνέχεια του πρώτου πετυχημένου εργαστηρίου Κινηματογραφοθεραπείας με τον Οσκαρικό Pawel Pawlikowski στη Δράμα, η ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου θα αναλύσει ψυχολογικά την ταινία ‘Bella’ σε μια συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Θέλγια Πετράκη, μεγάλη νικήτρια του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Θα ακολουθήσει Q&A.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2  

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

17.00΄- 19.00’ Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Διαδραστικό εργαστήρι – Ασκήσεις

 

TREATMENT-SYNOPSIS-LOGLINE – Η  ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

19.10’ - 21.10’ Στάθης Παρασκευόπουλος

Διαδραστικό εργαστήρι - Ασκήσεις

 

ΚΥΡΙΑΚH 7/2

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

17.00’ - 18.30’ Συντονίζει  ο  Ηλίας Δημητρίου

Συζήτηση με τους βραβευμένους σκηνοθέτες:  Ρηνιώ Δραγασάκη - Γιώργο Ζώη - Τζώρτζη Γρηγοράκη - Γιώργο Μπουγιούκο – Χάρη Βαφειάδη - Γιάννη Μπουγιούκα – των οποίων είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τις ταινίες, για τα βήματα που ακολούθησαν, πώς συνέχισαν μετά τη βράβευση τους, πώς αξιοποίησαν χρηματοδοτικά εργαλεία , και πώς ορισμένοι έφτασαν σε Μεγάλου Μήκους Ταινία.

 

CINEMATHERAPY ΙΙ

 18.45’ – 20.15’  Ντενίς  Νικολάκου

Η ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου θα αναλύσει ψυχολογικά την ταινία ‘ΧΑΜΑΜ’ σε μια συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα. Η ταινία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο 43ο Φεστιβάλ  Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Θα ακολουθήσει Q&A.

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

20.15’ – 20.30’  Βαρβάρα Δούκα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.