Τελευταίες Ειδήσεις

Η Μήδεια έφερε…λευκά προβλήματα στην Καλαμπάκα



Στα λευκά ντύθηκε  η Καλαμπάκα και η ορεινή της περιοχή καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου η «Μήδεια» έφτασε και στην περιοχή και οι  πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν διαμορφώνοντας ένα διαφορετικό σκηνικό από εκείνο των προηγούμενων ημερών.

Η χιονόπτωση μπορεί να μην ήταν έντονη αλλά σε ελάχιστο χρόνο οι στέγες των σπιτιών και οι διάφοροι χώροι καλύφθηκαν από ένα λεπτό πέπλο χιονιού που συνέχιζε να πέφτει ενώ σημαντική ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά τις πρώτες πρωινές ώρες  στους -5-6  βαθμούς που σε συνδυασμό με τους βοριάδες έκανε τσουχτερό το κρύο για τους κατοίκους.

Στον ορεινό και ημιορεινό όγκο η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των τροχοφόρων που κινούνταν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ενώ σε κάποιες περιοχές η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων από πλευράς οδηγών να είναι απολύτως αναγκαία για την ασφαλή κυκλοφορία.

Στο μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Τρικάλων και του Δήμου Μετεώρων προκειμένου να επέμβουν όπου παραστεί ανάγκη ενώ έγιναν και  ρίψεις αλατιού καθώς ο παγετός δημιουργεί επί πλέον προβλήματα.

Βέβαια η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία καθώς η ολισθηρότητα στους δρόμους είναι μεγάλη και όπως τονίζουν οι αρμόδιες αρχές καλό θα είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις προς αποφυγή ατυχημάτων και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.





























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.