Τελευταίες Ειδήσεις

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ινδονησία: Κατέρρευσαν κτίρια, ασθενείς παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια νοσοκομείου - Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες




Ο ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την Κελέβη, στην Ινδονησία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου νοσοκομείου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κατά τον ακόμη προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.


«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 26 νεκροί, όλοι στην πόλη Μαμούτζου», ανέφερε ο Αλί Ραχμάν, επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, τονίζοντας πως ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς.


Άλλοι 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατέρρευσαν όταν έγινε ο σεισμός, που είχε επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Ματζένε.


Η ινδονησιακή υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής (BMKG) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί ήδη 26 μετασεισμικές δονήσεις.


«Το νοσοκομείο καταστράφηκε. Έχει καταρρεύσει. Υπάρχουν ασθενείς και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κι έχουμε αρχίσει επιχείρηση για να τους βγάλουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αριάντο, στέλεχος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στην πόλη Μαμούτζου, η οποία επλήγη από τον σεισμό.



Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους όταν χτύπησε ο σεισμός, λίγο μετά τη 01:00 (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές τουλάχιστον εξήντα κτίρια.




Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός για περίπου 7 δευτερόλεπτα.


Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.


Δύο ξενοδοχεία, το κυβερνείο της επαρχίας της Δυτικής Κελέβης, καθώς κι ένα εμπορικό κέντρο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με δημοσιογράφο που ζει στην Μαμούτζου, βόρεια από το επίκεντρο.


Τουλάχιστον ένας δρόμος προς τη Μαμούτζου έχει κοπεί λόγω των ζημιών που υπέστη γέφυρα.


Μερικές ώρες νωρίτερα, χθες Πέμπτη, είχε σημειωθεί σεισμός 5,9 βαθμών στην ίδια περιοχή, προκαλώντας υλικές ζημιές.


Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι σειρά σεισμικών δονήσεων είχε αποτέλεσμα να γίνουν τουλάχιστον τρεις κατολισθήσεις και να αναφερθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης.


Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στον επιλεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς, ζώνη όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες στον βυθό του Ειρηνικού, και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Το 2018, σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών προκάλεσε τσουνάμι, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην πόλη Πάλου, επίσης στην Κελέβη, νησί που είναι επίσης γνωστό με την ονομασία Σουλαουέσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.