Τελευταίες Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στους Δήμους της Π.Ε. Τρικάλων




Χριστουγεννιάτικο μποναμά επεφύλασσε στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που δεν το περιμέναν μιας και η χρηματοδότηση που ζητούσαν οι δήμαρχοι για να καλύψουν τις ανάγκες της πανδημίας, έφτανε σχεδόν με το σταγονόμετρο.


Ωστόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος εξέπληξε τους αιρετούς, γνωστοποιώντας από το βήμα της βουλής ότι μέχρι τα τέλη του 2020 θα δοθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους λόγω της πανδημικής κρίσης. Ειδικότερα, απευθυνόμενους στους δημάρχους είπε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως πριν το τέλος του χρόνου θα λάβουν μία νέα ακόμα έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία θα μοιραστεί: κατά το ήμισυ αναλογικά σε όλους τους Δήμους και κατά το άλλο ήμισυ με βάση τις πραγματικές απώλειες όπως έχουν καταγραφεί στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.


Το ύψος της επιχορήγησης υπολογίζεται σε περίπου 75 με 80 εκατ. ευρώ.


Παραπονεμένες πάντως δεν θα μείνουν ούτε οι περιφέρειες, αφού όπως δήλωσε ο υφυπουργός «αύριο, μεθαύριο, τις επόμενες ημέρες, ενισχύονται εκτάκτως οι 13 περιφέρειες και με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ».


Νέα ενίσχυση συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ στους 332 δήμους της χώρας ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών…


Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2020 η Αυτοδιοίκηση έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες, οι περισσότερες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και για να καλύψει απώλεια εσόδων από δημοτικά τέλη που με αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών δεν εισπράχθηκαν λόγω της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας από καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές, καθώς και από κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και για πληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.


Από την κατανομή των τελευταίων για το 2020, 85 εκατ. ευρώ οι 4 δήμοι του νομού Τρικάλων θα λάβουν τα εξής ποσά:


• ΜΕΤΕΩΡΩΝ 243.501,30 €


• ΠΥΛΗΣ 170.100,46 €


• ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 690.099,09 €


• ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ 116.008,32 €

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.