Τελευταίες Ειδήσεις

Ικανοποίηση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και για την Τρικαλινή Βουλευτή με την παράταση της ημερομηνίας έναρξης του Προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ


Με σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος Εξοικονομώ- Αυτονομώ. Σημειώνεται πως η Τρικαλινή Βουλευτής είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη την περασμένη Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, αιτούμενη την μετάθεση της ημερομηνίας, λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

 

«Όπως είχα δηλώσει και κατά την κατάθεση της σχετικής ερώτησής μου, προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, ήμουν πεπεισμένη πως το εύλογο αίτημα των πολιτικών μηχανικών αλλά και των αιτούντων του προγράμματος, θα έβρισκε ευήκοα ώτα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πάντα με γνώμονα τον πολίτη, προσπαθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, να διευθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα και στο πιο άμεσο χρονικό διάστημα.

 

Σήμερα, προχώρησα στην κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, προκειμένου να αιτηθώ την δυνατότητα παράτασης της σχετικής προθεσμίας οριστικοποίησης των κτηματολογικών εγγραφών, μετά τις 31/12/2020, που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, η παράταση των προθεσμιών του Κτηματολογίου, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, για τον Δήμο Τρικκαίων, αποτελεί δίκαιο αίτημα των δικηγόρων του Νομού μας. Με την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, όσα ακίνητα καταχωρήθηκαν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», περιέρχονται αυτόματα στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι το οποίο θα επιφέρει τρομερές οικονομικές συνέπειες και ιδιαίτερα σε συνθήκες ύφεσης λόγω της πανδημίας.

 

Εξακολουθώ να παραμένω βέβαιη για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να απαλλάξει από περιττή ταλαιπωρία, αλλά και από τον κίνδυνο απώλειας περιουσιακών δικαιωμάτων, τους πολίτες, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Αναμένω την απάντηση του Υπουργείου, που είμαι σίγουρη, πως θα λάβει υπόψη της, τις υφιστάμενες συνθήκες και θα παρατείνει την σχετική προθεσμία.» Ανέφερε η κα. Παπακώστα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.