Τελευταίες Ειδήσεις

Μέτρα στήριξης ζητούν οι Τρικαλινοί δικηγόροι



Μπορεί , η Κυβέρνηση να έχει εξαγγείλει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ στους δικηγόρους, ως συνέχεια της στήριξης των 600 ευρώ που είχε παρασχεθεί στους επιστήµονες τους µήνες Απρίλιο και Μάιο, ωστόσο ακόμα ουδείς γνωρίζει λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία.



Γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στον κλάδο για το εάν τελικά θα δοθεί το επίδομα και με ποιες προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Γουγουλάκης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για την χορήγηση του επιδόματος.



«Τα δικαστήρια υπολειτουργούν και ο κλάδος βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε δύσκολη θέση» ανέφερε ο κ. Γουγουλάκης, λέγοντας ότι ο δικηγορικός κλάδος θα πρέπει να στηριχθεί από την Κυβέρνηση και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.



Παράλληλα, τόνισε αυτή τη στιγμή δεν εκδικάζονται όλες οι υποθέσεις , με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο όγκος της εργασίας των δικηγόρων.



Μεταξύ των άλλων, οι δικηγόροι διεκδικούν την αναστολή καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων για τον μήνα Νοέμβριο 2020, τη μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Νοέμβριο 2020, την αναστολή όλων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την αναλογική μείωση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση του μισθώματος φοιτητικής στέγης τέκνων δικηγόρων, λαμβανομένης υπόψη της εξαγγελίας της κυβέρνησης για υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.