Τελευταίες Ειδήσεις

Επίδομα Θέρμανσης: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα


Το επίδομα θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο.


Το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται επίσης σε νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2500 κατοίκους, τα οποία καταναλώνουν ξύλα ή pellet. Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα επιδοτείται.


Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και στο εξής θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.


Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.


Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.


Το επίδομα θα καταβληθεί μέσα στον Δεκέμβριο 2020, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2020 θα δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση με τις τελικές λεπτομέρειες.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος θα είναι να πληρωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο τα καύσιμα: πετρέλαιο θέρμανσης, ξύλα, pellet, φυσικό αέριο ή υγραέριο, ανάλογα με το τι χρησιμοποιεί ο καθένας.


Επίσης, οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει να αντιστοιχούν σε διπλάσια αξία του επιδόματος που θα αντιστοιχεί στο κάθε νοικοκυριό.


Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων θα διακρίνονται οι δικαιούχοι παραμένουν αμετάβλητα.


Συνολικά αναμένεται να καταβληθούν 95 εκατ. ευρώ -ποσό αυξημένο κατά 10% σε σχέση με το αρχικά προϋπολογισμένο.


Για την καταβολή του επιδόματος τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλλουν σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τιμολόγια αγοράς καυσίμων αξίας τουλάχιστον διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται, με τις δαπάνες να μπορούν να πιστοποιηθούν έως τον Απρίλιο 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.