Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμ.Θεοτόκου ΓάβρουΣτον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γάβρου Καλαμπάκας λειτούργησε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.
 
Στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε το νόημα της παραβολής του Πλουσίου και του Πτωχού Λαζάρου και τόνισε ότι ο καθένας μας πρέπει να δει στον άλλο άνθρωπο το πρόσωπο του Θεού γιατί, μόνο έτσι θα αξιωθούμε να βρεθούμε εν κόλπους Αβραάμ.
 
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται πλησίον του χωριού του Γάβρου. Το συγκεκριμένο ασκηταριό είναι εγγεγραμμένο στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας ένα από τα πολλά εγκαταλελειμμένα μοναστικα στολίδια της των Μετεώρων Λιθοπόλεως. Η ανέγερσή του ανάγεται στις αρχές του 17ου αιώνα και σύμφωνα με την παράδοση ασκήτευαν μοναχές. Το τελευταίο διάστημα έχει εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης και αναστήλωσης, η οποία έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ.
 
 1
 
2
 
3
 
4
56789B1B2B3B4B6B7B8B8AB9C1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.