Τελευταίες Ειδήσεις

Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας-Δυσαρέσκεια για την απαγόρευση του κυνηγιού


Προς:

Υφυπουργο:κ. Κων/νο Σκρέκα

Βουλευτες: Αθανάσιο Λιούτα

                    Κατερίνα Παπακώστα

                    Αθανάσιο Παπαδόπουλο

 

 

 

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας εκπροσωπώντας τα εκατοντάδες ενεργά μέλη του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας μέσο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊου. Σύμφωνα με τον δασικό κώδικα (Ν86/1969 άρθρο 251 παράγραφος 1 ) ‘’ Η Θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, καθ’ όλη την Επικράτεια, κατά τις διατάξεις’’ του παρόντος κώδικα και όχι ως «ψυχαγωγική δραστηριότητα» όπως την χαρακτήρισε ο Υφ. Πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση των μέτρων και κατ’επέκταση στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το κυνήγι είναι ένα μοναχικό άθλημα Που διεξάγεται

 στην ύπαιθρο και ως εκ τούτου δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Θεωρούμε λοιπόν άδικο να στερούμε στους Κυνηγετικούς σκύλους την έξοδο τους στην ύπαιθρο όπως σε αντίθεση με τους οικόσιτους σκύλους όπου υπάρχει σχετική εξαίρεση εξόδου. Θεωρούμε επίσης άδικο να απαγορεύεται η άσκηση της αθλητικής μας δραστηριότητας που όπως αναφέραμε είναι μοναχική, όταν ακόμη επιτρέπονται πολυμελής δραστηριότητες (π.χ. Ποδόσφαιρο). Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης για την λήψη μέρων κατά τις διασποράς του covid-19 και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που περνάει η χώρα μας όταν λόγων των απαραίτητων μέτρων επιχειρήσεις αναστέλλουν την λειτουργία τους χάνοντας έσοδα, οικογένειες στερούνται εισοδήματα .

 

 

 

Σε αντίθεση όμως με την κυνηγητική οικογένεια που αριθμεί 200,000 και πλέον μέλη όπου με ιδία κεφάλαια στηρίζει την ελληνική οικονομία συμβάλει στην καταπολέμηση της λύσσας, στην καταπολέμηση της αφρικάνικης πανώλης και στις απαραίτητες επιστημονικές μελέτες για την έκδοση της ρυθμιστικής, και πολλές άλλες φιλοθηραματικες ενέργειες κτλ. Και όλα αυτά από το κόστος της ετήσιας άδειας θήρας. Η απόφαση της απαγόρευσης θήρας θεωρείται από όλους μας αντισυνταγματική καθώς από τον δασικό νόμο την αναφέρει ως αθλητική δραστηριότητα οπου μόνο με νόμο του κράτους μπορεί να αλλάξει. Καλούμε τους τοπικούς κ.κ  υπουργό και βουλευτές  εκλεγμένους από τους κυνηγούς  να λάβουν θέση για την εξαίρεση της «αθλητικής μας δραστηριότητας» από τα ισχύοντα μέτρα. Ο Σύλλογος μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ζ ΚΟΘ και Κ.Σ.Ε πράττοντας ότι είναι απαραίτητο για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε ελεύθεροι. 

 

Με τιμή το Δ.Σ του

Κυνηγετικού

Συλλόγου

Καλαμπάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.