Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


 Η 17η Νοεμβρίου 1973 έχει μείνει γνωστή στην ιστορία ως η ημέρα της εξέγερσης και της πάλης του Ελληνικού λαού και ειδικότερα των φοιτητών και της νεολαίας, κατά της χουντικής τυραννίας. Μετά από επτά χρόνια υπό την απόλυτη κυριαρχία της χούντας των Συνταγματαρχών και έχοντας υποστεί σημαντική καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών του, οι πολίτες κατόρθωσαν με αγώνες να απομακρύνουν από τα ηνία της χώρας, τους στρατοκράτες και να επαναφέρουν τη δημοκρατία.

            Με το σύνθημα “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” και γεμάτη τόλμη και θάρρος, η νεολαία κατάφερε να παλέψει ενάντια στο φασιστικό καθεστώς και να δείξει στην ελληνική κοινωνία πόσο σημαντικές είναι οι τρείς παραπάνω απλές μα γεμάτες νόημα λέξεις. Χρειάστηκε να θυσιαστούν κάποιοι άνθρωποι, προκειμένου να επέλθει η λύτρωση του τόπου μας. Ως εκ τούτου οφείλουμε όλοι μας μια τέτοια μέρα σαν τη σημερινή, να αναλογιστούμε τους αγώνες αυτών των ανθρώπων και να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που αγωνίστηκαν να μας κληροδοτήσουν.

            Αν και φέτος, λόγω του COVID-19 και της υγειονομικής κρίσης, δεν θα κατορθώσουμε να γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως θα έπρεπε, είναι χρέος όλων μας να φέρουμε στη μνήμη μας εκείνη την ημέρα και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν αλλά και σε αυτούς που αγωνίστηκαν, για να μπορούμε σήμερα να μιλάμε στα παιδιά μας για την ελευθερία, τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και τη δημοκρατική παιδεία χωρίς διακρίσεις.

 

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

 

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.